us_open_2011_nadal_murray  Erkeklerde, Amerika Açık'ın son şampiyonu Rafael Nadal, Andy Murray'i yarı finalde mağlup edip Wimbledon'ın rövanşını almak için Djokovic'in rakibi olmayı başardı... Djokovic'in Federer'i eleyip finale yükselmesinden sonra, 3 yıl önce kendisini yarı finalde eleyen Andy Murray ile korta çıkan Rafael Nadal, rahat set skorlarıyla finale yükselen isim oldu. 6-4 6-2 3-6 6-2
Rakibine karşı son 3 yarı finalde de üstün taraf olan İspanyol raketin dengeli ve kararlı oyunu, Murray'in gergin oyun anlayışıyla birleşince, maç beklenen çabuk bitti.
Özellikle Nadal'dan 13 winner fazlası bulunmasına rağmen, 55 basit hatayı 4 sete sığdırabilen Büyük Britanyalı tenisçi 2008'de elediği rakibine bu kez diş geçiremezken, 31 winner ve Murray'in 2 katı az oranında basit hata yapan Rafa, Roland Garros, Wimbledon'dan sonra Amerika Açık'ta da Murray'i mağlup etti.
Dünyanın 2 numarası, bu yıl 5 final kaybettiği Novak Djokovic'ten hem Wimbledon'ın rövanşını almaya, hem de şampiyon unvanını korumaya çalışacak...

 

us_open_2011_federer_djokovic  Roger Federer ile Novak Djokovic arasındaki finale çıkma mücadelesi, 2010 Amerika Açık yarı finalini hatırlattı.

Amerika'nın New York şehrinden düzenlenen sezonun 4. Grand Slam'i Amerika Açık Tenis Turnuvası tek erkekler yarı final karşılaşmasında, Sırp raket Novak Djokovic, İsviçreli raket Roger Federer'i 6-7, 4-6, 6-3, 6-2 ve 7-5'lik setlerle 3-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı.
Sırp raket Novak Djokovic, karşılaşmanın ilk iki setini kaybederek herkesin maçın kaybedeceği yorumu yapmasına neden olurken, daha sonra yaptığı mükemmel geri dönüş ile Avustralya Açık ve Wimbledon şampiyonluklarının ardından bu sezonki 3. Grand Slam şampiyonluğu yolunda emin adımlarla ilerledi. 
Federer'in servislerinde yüksek başarı yüzdesiyle oynadığı ilk iki seti 7-6 ve 6-4 kazanmasıyla 2-0 geriye düşen Sırp tenisçi Djokovic, diğer iki sette gerçek performansını gösterdi ve bu setleri 6-3 ve 6-2 kazanarak 2-2 eşitliği sağladı. 
Son sette 5-3 gerideyken, İsviçreli rakibinin maç için kullandığı 2 servisi çeviren Djokovic, üst üste 4 set kazandı ve 3 saat 51 dakika süren mücadeleden galip ayrılmayı başardı. 
Djokovic, maçı 8 ''ace'', 6 çift hata ve 35 basit hata ile tamamladı. Buna karşılık Federer, 11 ''ace'', 4 çift hata ve 59 basit hata yaptı. Doğrudan sayı getiren vuruşlarda Federer, rakibine 49-48 üstünlük sağladı. 12 kez servis kırma şansını elde eden Djokovic, bunun 6'sından faydalanırken, Federer bu şansı 5 kez elde etti ve 3 kez servis kırdı. 
Sırp tenisçi, sezonun son Grand Slam turnuvası olan ABD Açık'ın finalinde, Rafael Nadal ile karşılaşacak. 
ABD'ye, buradaki 6. şampiyonluğunu kazanarak bir ilke imza atmak için gelen Federer, 184 maçlık Grand Slam kariyerinde ikinci kez 2-0 öndeyken maç kaybetti. Federer, Wimbledon'daki çeyrek final müsabakasında Fransız Jo-Wilfried Tsonga önünde 2-0 öne geçmiş, ancak 5 sete uzayan maçı kaybederek elenmişti. 

Federer, 2003 yılından bu yana ilk kez bir sezonu Grand Slam kazanamadan tamamlamış olacak.

 

--------------------------------------------------------------------------

 

us_open_2011_kerber_stosur  Bayanlarda ise; turnuvada büyük sürprizlere imza atan Alman raket Angelique Kerber'in rüyasını Samantha Stosur sonlandırdı.

Avusturalyalı tenisçi geçtiğimiz yıl Fransa Açık'ta ilk kez Grand Slam finaline çıkmış, fakat Schiavone'ye yenilmişti. 27 yaşındaki tenisçi şampiyonluk için ikinci kez şansını deneyecek.
Seribaşı olmayan ve bu tura gelmesine mucize gözüyle bakılan Kerber, Stosur karşısında direncini final setine kadar taşırken, ikinci seti 2-6 kazanarak rakibine kök söktürdü.
Stosur, final setinde skoru 5-0 yapıp rahatlarken, ilk seti 6-3, diğer seti de 6-2 kazanmanın neticesinde finale yükselen taraf oldu.
1977 yılından beri Amerika Açık finalinde herhangi bir Avustalyalı bayan tenisçi bulunmazken, bunu son kez başaran Wendy Turnbull 1977 yılında final oynamıştı.
Sam Stosur finalde Serena Williams ile karşılaşacak...

 

us_open_2011_williams_wozniacki  Sakatlığından ötürü 1 senedi kortlarda boy gösteremeyen Serena Williams'ın dönüşü de muhteşem oldu.

Dünyanın 1 numarası ile faal tenisçiler arasındaki en başarılı ismi karşı karşıya getiren mücadelede kazanan Serena Williams oldu. 6-2 / 6-4
Grand Slam finallerine yükselmeyi artık gelenek haline getiren Birleşik Amerikalı tenisçi, 2010 Wimbledon'dan sonra katıldığı 2. Grand Slam mücadelesinde final gördü.
Turnuvaya 28 numaralı seribaşı raket olarak katılan Williams, 14. Grand Slam kupası için Stosur'un karşısına çıkacak.
Wozniacki önünde 34 winner yapan ve ikinci set başında winner sayılarında 20-0 gibi inanılmaz bir üstünlük kuran Serena adeta 1 numaraya meydan okurken, 11 ace ile de servislerinde ritmini bulduğunu gösterdi.
2009 yılında Clijsters önünde ceza puanıyla maçı kaybeden tecrübeli raket geçen yıl turnuvaya katılamamış, ancak 2008 yılında Jankovic'i yenerek şampiyon olmuştu.

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...