Tatsız tuzsuz günler geçiriyoruz. Bu haftanın olaylarını yazmaya kalksak yaz yaz bitmez. Güncellemeye kalksak ekran başından ayrılmamak gerek. Dolayısıyla TENİSTÜRK grubunun amacına uygun tenis haberleriyle devam edelim.
Geçen haftanın iki ITF turnuvası erkeklerde KONYA , kadınlarda AĞRI'da oynandı. Konya'da çiftlerde ANIL YÜKSEL ve ABDULLAH YILMAZ çiftlerde FİNAL oynama başarısı gösterdi. Ağrı'da ise MELİS SEZER ve partneri Bosnalı JASMINA TINJIC çiftlerde ŞAMPİYON oldu. Çiftlerdeki finalist ise ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY-PEMRA ÖZGEN takımıydı. Teklerde umut bağladığımız sporcularımız çeyrek finali geçemediler. PEMRA ÖZGEN ikinci turda elenirken ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY, MELİS SEZER ve BAŞAK ERAYDIN çeyrek finalde veda etti. Ağrı turnuvası için gelen yorumlar hep zemin ile ilgiliydi. Biliyorsunuz Ağrı kortları halı ve beton üstüne doğrudan serildiği için de her türlü sakatlığa açık. Bu kortlarda bundan sonra daha çok turnuva oynanacak gibi görünüyor. Bu yüzden bir an önce kortların elden geçirilmesi ve kulübe yakışır düzgün bir zemine kavuşturulması gerekiyor.
Geçen haftanın en önemli junior turnuvası da kuşkusuz ROLAND GARROS JR oldu. Grubu takip edenler bilecektir, 2 sporcuyla temsil edildik bu büyük organizasyonda. Elemede CEM İLKEL ve ana tabloda İPEK SOYLU. İki sporcumuzdan da beklediğimiz sonuçları alamadık, her ikisi de ilk turda veda ettiler. İPEK SOYLU çiftler turnuvasında partneri JANA FETT ile çeyrek final oynadı. Büyükler elemelerine katılan ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY ve MARSEL İLHAN ile birlikte bu organizasyonda Türkiye 4 sporcuyla temsil edilmiş oldu. Yakın zamanda daha çok sporcumuzu Grand Slam kortlarında izleyeceğiz.
 
Kazakistan'ın Almata şehrinde geçen hafta oynanan ITF JR G3 serisi turnuvada tek erkeklerde MERT ADANALI yarı final oynarken çift erkeklerde SARP AĞABİGÜN-EGEHAN SERTKAYA ve çift kızlarda EGE TOMEY-YEKATERINA GUBANOVA(KAZ) takımlarımız da aynı şekilde yarı finalde kaldılar.
 
Bu haftaya geldiğimizde MARSEL İLHAN 42,500 Euro ödüllü PRAG CHALLENGER ana tablosunda oynuyor ve ilk turu geçti.
 
ITF Kadınlar serisinde İstanbul Göztepe Parkı yeni bir LALE KUPASI ile karşımızda. Ana tabloda BAŞAK ERAYDIN (1), MELİS SEZER (4) ve İPEK SOYLU (6) seribaşı olarak mücadele ediyor. SULTAN GÖNEN, SEDA ARANTEKİN, MÜGE TOPSEL, DİLARA YURTKURAN, MELİS BAYRAKTAROĞLU, YAĞMUR AKDEMİR, YAĞMUR AKGÜL ve CEMRE ANIL da ana tablodaki diğer sporcularımız. ABD adına turnuvaya katılan Türk sporcusu AYLA AKSU'yu da listeye ilave edebiliriz. İlk tur maçları devam ederken SEDA ARANTEKİN ile karşılaşan MELİS BAYRAKTAROĞLU rakibinin ikinci sette çekilmesi üzerine tur geçti. AYLA AKSU da DİLARA YURTKURAN karşısında üstünlük sağladı.
 
ITF Erkekler Future serisi bu hafta Manisa'da oynanıyor. Ana tablodaki sporcularımız OKTAY MERT UYAROĞLU, SERCAN YEŞİLOVA, CAHİT KAPUKIRAN, ALP HOROZ, ALTUĞ ÇELİKBİLEK ve TAN ACAR. İlk tur maçları sonunda CAHİT KAPUKIRAN'ı mağlup eden ALP HOROZ ikinci tura yükseldi. Diğer sporcularımız ilk turda elendi.
 
Haftanın tenis olayları böyle…
Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum…
Mete Yaylalı - 13 Haziran 2013
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...