Son olarak Fransa'da katıldığı 50 bin Dolar para ödüllü turnuvanın ardından on günlük bir antrenman dönemine giren Çağla Büyükakçay, bu hafta İngiltere'de sahne alıyor.
 
Birmingham kentine bağlı Edgbaston kasabasındaki 25 binlik turnuvaya katılacak olan Çağla, sert zemindeki salon organizasyonundaki en yüksek sıralamalı isim olarak mücadele verecek.
 
İlk turdaki rakibi yarın gerçekleşecek kura çekimi neticesinde belirlenecek olan milli tenisçi, bu turnuvadan sonra 15 Nisan haftasında Özbekistan'ın Namangan kentindeki 25 binlik, 22 Nisan haftasında ise İstanbul'daki 50 bin Dolar'lık Lale Kupası turnuvalarını oynayacak ve akabinde toprak sezonu için çalışmalarına başlayacak.
 
Bülent Gürkan - 7 Nisan 2013
 
--------------------------------

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İngiltere’de boy gösterdiği 25 bin Dolar para ödüllü turnuvada ikinci tura yükseldi.

 

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, İngiltere’nin Birmingham şehrine bağlı Edgbaston kasabasında gerçekleşen 25 bin Dolar para ödüllü turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

 

Kapalı kortta gerçekleşen sert zemin turnuvasının en yüksek sıralamalı ismi olarak mücadele veren Çağla, ilk maçında Fransız Victoria Larriere ile karşı karşıya geldi. Maça sıkı bir giriş yaparak 6-1 ile ilk seti hanesine yazdıran milli tenisçi, ikinci sette 2-0 geriye düşmesine rağmen çabuk toparlandı. 5-4 öne geçerek maçı bitirmeye bir oyun yaklaşan Çağla, klasmanın 244. sırasında yer alan Larriere’in maçı bırakması neticesinde tur atlayan taraf oldu.

 

Büyükakçay’ın ikinci turdaki rakibi ise Ukraynalı Lyudmila Kichenok olacak. Daha önce iki kez kozlarını paylaştığı Kichenok’a karşı bir galibiyeti, bir de mağlubiyeti bulunan Çağla, rakibi ile son olarak sezonun ilk Grand Slam’i Avustralya Açık’ın ikinci eleme turunda oynamış, karşılaşmadan da 6-4 6-1’lik skorla galip ayrılmıştı.

 

Bülent Gürkan - 9 Nisan 2013

--------------------------------

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İngiltere’de katıldığı turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

 

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, bir numaralı seribaşı olarak boy gösterdiği ITF Edgbaston’da çeyrek finalde İtalyan rakibine takıldı.

 

İlk maçında Fransız, ikinci maçında ise Ukraynalı rakibi karşısında çift setlik galibiyetler elde eden Çağla, çeyrek finalde Angelica Moratelli ile kozlarını paylaştı. Maça istediği başlangıcı yapamayan milli tenisçi, açılış setini 6-0 ile yitirdi. İkinci sette de 2-0 geriye düşen Çağla, bu noktadan sonra kendine geldi.

 

Üst üste kazandığı oyunlarla setteki avantajı eline geçiren Büyükakçay, 6-4’lük set ile maça dengeyi getirdi. Final seti ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Sekizinci oyuna kadar başa baş süren seti, servis kıran Moratelli 5-3’e taşıdı ve maçı bitirme yolunda önemli bir adım attı. Çağla, bir sonraki oyunda servisine tutunsa da, kendi servisini kaptırmayan Moratelli 6-0, 4-6, 6-4’lük setlerle son sözü söyleyen isim oldu.

 

İngiltere macerası böylece teklerde ve çiftlerde çeyrek finalde sona eren Çağla, gelecek hafta Özbekistan’ın Namangan kentindeki 25 binlik turnuvayı, akabindeki hafta ise İstanbul’daki 50 binlik Lale Kupası’nı oynadıktan sonra toprak sezonu için çalışmalarına başlayacak.

 

Bülent Gürkan - 11 Nisan 2013

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...