320822-ipekmelbourneAvustralya Açık Gençler Şampiyonası'ndaki ikinci maçında Brezilyalı rakibini geçmeyi başaran İpek Soylu, son 16'ya yükseldi. İpek, İtalyan partneri ile birlikte katıldığı çiftlerde de çeyrek finali yakaladı.

 

Melbourne Park'taki sekizinci kort, Avustralya Açık Gençler Şampiyonası'nda boy gösteren İpek Soylu'ya uğurlu gelmeye devam ediyor. Teklerde ve çiftlerde ikinci tur maçlarını, ilk tur buluşmalarında olduğu gibi yine aynı kortta gerçekleştiren İpek, her iki kategoride de günü firesiz tamamladı.

 

Günün ikinci maçında korta çıkan İpek, gençler klasmanında 15. basamakta yer alan, şampiyonaya ise 11 numaralı seribaşı olarak katılan Brezilyalı Beatriz Haddad Maia ile karşı karşıya geldi. 78 dakika süren mücadeleyi 6-4, 6-4'lük setlerle kazanmayı başaran 16 yaşındaki İpek, kendisiyle yaşıt rakibi önünde ilk servislerinden %79 oranında yüksek bir puan çıkarma istatistiği elde etti.

 

Wimbledon ve Amerika Açık Gençler Şampiyonaları'nın son ayaklarında üçüncü tura yükselerek gençler kariyerinin en başarılı derecelerine imza atan milli tenisçi, bu başarısını Melbourne'de tekrarlarken, çeyrek final yolunda ise sekiz numaralı seribaşı Belçikalı Elise Mertens ile eşleşti. Avustralya Açık öncesi Traralgon'daki ITF Gençler turnuvasına katılan İpek, çiftlerde kupaya uzanırken Mertens ile ortaklık kurmuştu.

 

Tekler müsabakasından iki maç sonra bu kez çiftlerde sahne alan İpek, İtalyan partneri Camilla Rosatello ile birlikte çeyrek finale yükselmeyi başardı. Bernard Tomic'in kardeşi Sara ve Brooke Rischbieth'ten oluşan ev sahibi ikiliye 6-3, 7-5'lik setlerle üstünlük sağlayan İpek/Rosatello, New York'taki son Grand Slam'in ardından bir kez daha son sekiz ekip arasına kalmasını bildi. İpek ve Rosatello, yarı finale çıkabilmek için bir numaralı favori Hırvat Ana Konjuh/Kanadalı Carol Zhao çiftine karşı mücadele verecek.

 

tenisdunyasi.net - 22 Ocak 2013
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...