andymurrayaus20131Avustralya Açık yarı finalinde Roger Federer ile karşılaşan Andy Murray maçtan 6-4/6-7/6-3/6-7/6-2 ile galip ayrıldı ve finalist oldu.

 

Üst üste ikinci Grand Slam zaferini kazanmak için mücadele eden Andy Murray, 17 kez Grand Slam şampiyonu Roger Federer ile karşı karşıya geldi.

 

Murray karşılaşmaya çok baskılı başladı. İki kanattan da Federer’in oyuna dahil olmasına engel olmak adına derin toplar gönderen Britanyalı tenisçi üçüncü oyunda bulduğu servis kırma şansını da iyi değerlendirdi ve avantajı erken eline geçirdi. İlk sette daha sonra bulacağı dört servis kırma şansından yararlanamayan dünya üç numarası, rakibinin bulduğu tek fırsatı da püskürttü ve ilk seti hanesine yazdırdı.

 

İkinci sette Federer oyun seviyesini daha da yükseltti. İlk servislerinin oyuna girme oranını önceki sete oranla yükseltmeyi başaran İsviçreli kendi servis oyunlarında rakibine kırma şansı göstermedi. Ancak kendisi de herhangi bir servis kırma şansı elde edemedi. Tie-break’e karşılıklı mini-breakler ile başlanırken, Murray özellikle forehand kanadında yaptığı hatalarla dikkat çekti. 5-5’te bir smaçta zamanlama hatası yapan Britanyalı, seti rakibine teslim etti.

 

Üçüncü sette ilk dört oyunun ardından servis kırmayı başaran Amerika Açık şampiyonu, sonrasında hep önde götürdüğü sette hata yapmadı. Dördüncü setin başında bir ara oyun seviyesini bir hayli yükselten Federer, rakibinin servisini kırarak 4-1’lik avantaj yakaladı ancak Murray’den cevap yedinci oyunda geldi. Çok uzun süren sekizinci oyunda servis kırma puanları çevirerek oyuna tutunan Britanyalı tenisçi 11. oyunda servis kırarak maç için servis kullandı.

 

Murray maç için servis kullanırken dünya iki numarasının direnci ile karşı karşıya kaldı ve servisini kırdırdı. Tie-break'te usta olan isim yine İsviçreli raketti. 7-2'lik tie-break sonrası karşılaşma karar setine gitti.

Son sete servis kırarak başlayan Murray, kendini adeta bu sete saklamaış gibiydi. Servis oyunlarında pek de zorlanmayan Britanyalı tenisçi, finale çıkan taraf oldu. Dünya üç numarasının pazar günkü finaldeki rakibi Novak Djokovic olacak.

 

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...