Yılın Son Büyük Turnuvası


İLK SEKİZLERDE CEMRE ANIL VE HALUK AKKOYUN ŞAMPİYON

Büyükler dalı en iyi ilk sekizler turnuvası ikinci kez İstanbul’ da TED Kulübü kortlarında oynandı. Sezonun en büyük son etkinliği olan bu turnuva’ nın, herkes tarafından çok önemsenmesi ve ilgi görmesi gerektiğine inanıyoruz. Bilindiği gibi bu turnuva, iki yıldır İstanbul’ da oynana WTA Women’s Championships bu yıl İngilterede oynanan ATP Men’s Championships formatında düzenlenmektedir. Bir sezonun sonunda puan sıralamasında en iyi sonucu olan ilk 8 kadın ve erkek tenisçi lig usulü karşılaşmaktadır. Bu hem tenisçiler, hem de bir hafta boyunca onları izleyenler için çok güzel bir tenis olayıdır. Bu şampiyonada yer almak her tenisçi için bir hedeftir. Bizde de öyle olması gerekir. Ne yazık ki bu yıl, kadınlarda ilk sekizde mücadele etmesi gereken kız tenisçilerimiz korta çıkmadılar. Olayın ayrıntılarına girmek istemiyoruz. Ancak bu durum tenis sporuna, tenisin ruhuna uygun olmayan bir olay. Ümit ediyoruz ki gelecek yıllarda bur turnuva tam ismine hak kazandıracak bir anlam kazanır. İyi bir başlangıçtır. Yaşaması ve yaşatılması gerekir. Yeni Federasyonun bu ortamı sağlayacağına inanıyoruz.   

 

FİNAL MAÇLARI


“Bu turnuvanın para ödülleri birincilere 2.000-TL, ikincilere 1.000-TL ve her galibiyete 500.-TL olarak belirlenmişti”

Günün ilk finali Cemre Anıl ile Naz Karagöz arasında oynandı. Cemre Anıl’ ın 6-3 / 7-6 kazanarak birinci olduğu maçın, ikinci sette 4-1 ve 5-2 önde olduktan sonra,  Cemre durumu önce 5-5’ e getirdi. Naz yine 6-5 öne geçti. Cemre 6-6 yaptı. Tie-break oyununda da Naz seti kazanacak durumu yakaladı. 5-1, 6-3 gibi pozisyonlar yakalamasına rağmen Cemre yine yetişti ve durumu 6-6, sonra 7-6 yaptı. Bir match-ball elde etti, kaçırdı. Ama 9-7 ile maçı kazandı. İki tenisçi zaman zaman güzel vuruşlar yapmalarına rağmen basit hata sayısı da çok yüksekti. Birçok kritik puanı birbirlerine adeta hediye ettiler.

Tek Erkekler finali TED’ in iki tenisçisi Türkiye eski Şampiyonu Haluk Akkoyun ile 2012 Türkiye Şampiyonu Anıl Yüksel oynadılar. Güzel bir maç oldu. Deneyimli Akkoyun üç defa servis kırmayı başararak maçı 6-3 / 6-4 kazandı ve ŞAMPİYONoldu. 


 

www.tedclub.org.tr


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

en-iyi-8

03-08 Aralık 2012 tarihleri arasında TED Spor Kulübünde oynanan Büyükler En İyi 8 Turnuvasında

 

Erkeklerde

Haluk Akkoyun 1.

Anıl Yüksel 2.

 

Kızlarda

Cemre Anıl 1.

Naz Karagöz 2.

oldu.

 

Emeği geçen herkesi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

 

ttf.org.tr 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...