basakerfnlMilli tenisçi Başak Eraydın, İsviçre'nin Klosters kentinde yapılan Avrupa 18 Yaş Tenis Şampiyonası'nda adını yarı finale yazdırdı. Eraydın, yarı final maçında 14 yaşındaki İsviçreli yetenek Belinda Bencic ile oynayacak.

 

İki yıl önce 16 yaş Avrupa Şampiyonası'nda teklerde çeyrek final, çiftlerde ise yarı final görerek ilklere imza atan Başak Eraydın, 18 yaşta şampiyonluğa doğru gidiyor. Eraydın, kıtanın en iyi junior tenisçilerini bir araya getiren turnuvada rakiplerini bir bir yenip yarı finale kaldı.

Başak Eraydın, sabah Rus tenisçi Olga Doroşina'yı 6-3 ve 6-1'lik skorla geçerken, öğleden sonra yaptığı maçta ise Rumen raket Irina Maria Bara ile oynadı. Bara önünde de set kaybetmeyen 18 yaşındaki Eraydın, bu mücadeleden de 7-5, 6-3'lük skorla galibiyet çıkardı. Başak böylece Türkiye'nin 20 yıldır katıldığı bu şampiyona tarihinde yarı finale kalan ilk tenisçi oldu. 

RAKİP YENİ HİNGİS 
Başak Eraydın'ın yarı finaldeki rakibi 2 numaralı seribaşı Belinda Bencic oldu. Henüz 14 yaşında olan İsviçreli tenisçi, geçtiğimiz yıl junior seviyesinde gösterdiği müthiş sıçrayışla parlamış ve küçük yaştaki bu başarısıyla ülke tarihinin en önemli kadın raketi Martina Hingis'e benzetilmişti. Bencic'i çalıştıran isim de, kızı Hingis'i beş Grand Slam zaferine taşıyan annesi Melanie Molitor. ITF gençler sıralamasında 12'incilikte bulunan Bencic, üç hafta önce Wimbledon'da çift kızlar finali oynamıştı.

Başak Eraydın ve Türkiye 18 Yaş Milli Takım antrenörü Çağdaş Ulukan, Bencic ile oynayacakları maç öncesinde kendilerinden emin. Ulukan, Başak'ın İsviçreli oyuncuyu da seyircileri önünde devirip finali bulacağını düşünüyor.

Aynı turnuvada oynayan Ay-yıldızlı ekibin diğer temsilcisi Sultan Gönen ise, 4.turda 1 numaralı Rus Margarita Gasparyan'a 6-3, 5-7, 6-0'lık setlerle kaybetti.

 

tenisdunyasi.net - 29 Temmuz 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...