nadalvsbelucciwimbYedinci Fransa Açık şampiyonluğuyla tarihe geçen Rafael Nadal, 2008 ve 2010 yıllarında mutlu sona ulaştığı Wimbledon'daki ilk maçında Thomas Bellucci'ye şans tanımadı ve turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

 

Çim zemin Grand Slam'i öncesi Almanya'nın Halle kentinde boy gösterdiği hazırlık turnuvasında çeyrek finalin ötesine geçemeyerek kafalarda soru işaretleri bırakan Nadal maça tutuk başlayan taraftı. İlk dört oyunu yitirerek 4-0 geri düşen Rafa, sonraki üç oyunu alarak maça dengeyi getirdi. Bu noktadan sonra raketler servislerine tutundu ve ilk set tie-break'e gitti. Ezici bir üstünlük kurduğu tie-break'te Bellucci'ye puan vermeyen Rafa, kötü başladığı seti hanesine yazdırmasını bildi.

 

Geriden gelerek kazandığı set ile morallenen İspanyol yıldız, ilk servislerinden yüzde 88 oranında puan çıkardığı ikinci sette Brezilyalı rakibinin servisini iki kez kırdı ve 6-2'yi buldu. 135 dakikada tamamladığı müsabakanın üçüncü setini de 6-3 ile cebine koyan Rafa, olası bir sürprize izin vermedi ve ikinci turu yakaladı. Klasmanın iki numarasının bir sonraki turdaki rakibi Çek Lukas Rosol olacak.

 

1936 yılında Fred Perry'nin uzandığı şampiyonluktan bu yana büyük ödüle hasret olan Büyük Britanya'nın bu hedefteki başlıca umudu Andy Murray, Wimbledon macerasına vatandaşlarının umudunu yükseltecek bir performans ile start verdi. Son üç senedir yarı final oynadığı prestijli organizasyondaki ilk maçında eski dünya 3 numarası Nikolay Davydenko'ya 6-1, 6-1, 6-4 ile üstünlük kuran Murray, ilk iki sette hiç basit hata yapmazken maç boyunca 10 ace kaydetti. İskoç tenisçi ikinci turda, yarına sarkan ve Ivo Karlovic'in Dudi Sela karşısında setlerde 2-0 önde götürdüğü buluşmanın kazananı ile kozlarını paylaşacak.

 

Geçen sene son dörde kalmayı başaran Jo-Wilfried Tsonga, 2002 Wimbledon şampiyonu ve eski dünya bir numarası Lleyton Hewitt'i 6-3, 6-4, 6-4 ile üzerken, Juan Martin Del Potro, Mardy Fish, Nicolas Almagro, Marin Cilic, Kei Nishikori, Alexandr Dolgopolov ve Philipp Kohlschreiber günün fire vermeyen seribaşı isimleri oldular.

 

YAPRAK DÖKÜMÜ SÜRÜYOR

Londra'ya iddialı gelen 6 numara Tomas Berdych ve 11 numara John Isner'in turnuvanın ilk günündeki vedalarının ardından elenen seribaşları kervanına yenileri eklendi. Çim zemine uygun oyun stiliyle Wimbledon'da her zaman tehlike arz eden isimlerden Feliciano Lopez, 14 numaralı seribaşı olarak ter döktüğü ve bir önceki yıl dahil olmak üzere toplamda üç kez çeyrek final gördüğü turnuvada Fin Jarkko Nieminen önünde buz kesti.

 

2011 Wimbledon'ın bir diğer çeyrek finalisti Bernard Tomic de ilk turda elenmekten kurtulamadı. 20 numara Bernie, Roland Garros'taki flaş performansıyla tenis dünyasının dikkatini çeken Belçikalı David Goffin'e boyun eğerken, 32 numara Kevin Anderson da ikinci tur vizesini elde edemedi.

 

tenisdunyasi.net 27 Haziran 2012
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...