215232-federernole2003'te ilk şampiyonluğunu yaşadığı Wimbledon'da sekizinci finali için Novak Djokovic karşısına çıkan Roger Federer, son şampiyonu dört devirerek adını şampiyonluk maçına yazdırdı. Federer, tarihte sekiz Wimbledon finali gören ilk tenisçi oldu.


 

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerin ilk yarı finalinde Roger Federer, 1 numara Novak Djokovic'i 6-3, 3-6, 6-4 ve 6-3'lük setlerle mağlup etti. Federer, böylece turnuvadaki sekizinci, Grand Slam toplamında ise 24'üncü finaline ulaştı.

Yağmur nedeniyle üstü kapatılan Merkez Kort'ta oynanan mücadelede ilk seti Federer tek break ile 6-3 kazandı. İki tarafın da servis oyunlarında cimri davrandığı bu sette sekizinci oyunda elde ettiği fırsatı tepmeyen İsviçreli ilk seti hanesine yazdırdı. İkinci sete 3-0 ile giren Djokovic, aynı skorla karşılık vererek durumu eşitledi. 

Dördüncü sete Federer iyi başladı. Rakibinin iki servis oyunda şans elde eden İsviçreli, bunları değerlendiremedi. Djokovic, 23 vuruşluk olağanüstü bir rallinin de aralarında olduğu kritik puanları kazanarak seti 4-4'e kadar getirdi. Ancak setin sonunda geri çizgiden kaçırdığı smaç, Federer'e iki set puanı getirdi. İlkini çeviren Sırp tenisçi, ikinciyi çıkaramadı ve Roger Federer 6-4 ile yeniden öne geçti. 

Morali yükselen eski şampiyon, Djokovic'in hatalarıyla son sete 3-0 ile girerken, durum 1-4 iken 0/40'tan çevirdiği oyun da Nole'yi maça döndüremedi. Son oyunlarda odağını kaybetmeyen Federer, 6-3 ile seti kazanarak maça noktayı koydu.
tenisdunyasi.net - 6 Temmuz 2012

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...