levent_cup_odl_toreni_2012Matriks LeventCup Tenis Turnuvası’nda tekler şampiyonluğunu, finalde vatandaşı YukiTanaka’yı 6-0, 6-2’lik setlerle mağlup eden Mari Tanaka kazandı.

ITFKadınlar Turu kapsamında düzenlenen Matriks Levent Cup TenisTurnuvası’nda çiftlerden sonra teklerde de şampiyonluk kupasıJaponya’ya gitti. Aynı soyadı taşıyan ancak akrabalık bağı bulunmayan ikitenisçinin karşı karşıya geldiği finalde Mari Tanaka, Yuki Tanaka’yı 6-0,6-2’lik setlerle yenerek kariyerinin üçüncü ITF zaferini kazandı.

Dünyasıralamasında 496. sırada bulunan 25 yaşındaki Mari Tanaka, 910 numarada yeralan rakibi karşısında maça servis kırarak başladı. İkinci oyunda15-40’tan gelerek servisine tutunmayı başaran Japon raket özellikleçarpraza attığı açılı toplarla rakibine üstünlük kurdu ve 32 dakika süren ilkseti 6-0 kazanmayı başardı.

İkincisetin başında önce servis kıran, sonra Yuki Tanaka’ya servis kırdırarakilk oyunu veren Mari Tanaka maçın sonraki bölümünde yine ağırlığını koydu veseti 6-2 alarak finali sonlandırdı. Kariyerinde 2005 ve 2011 yıllarında ikitekler şampiyonluğu bulunan Mari Tanaka, bu yıl teklerde ilk zaferini yaşadı.Kariyerinde en yüksek 342 numarayı gören (2008) Japon oyuncu bu yıl Pattaya veTaçspor’da çiftlerde şampiyon olmuştu.

LeventTenis Kulübü’ndeki final maçına kariyerinin ilk tekler kupasını kazanmakiçin çıkan ancak başarılı olamayan Yuki Tanaka, final maçı sonrası gözyaşlarınahakim olamadı. 22 yaşındaki oyuncuyu Turnuva Direktörü Cihat İlkbaşaran tesellietti.

Turnuvanınfinalisti Yuki Tanaka ile şampiyon Mari Tanaka’ya kupalarını Levent TenisKulübü 2. Başkanı Erhan Tunçer ve Turnuva Direktörü Cihat İlkbaşaran verdi.Başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını belirten Erhan Tunçer, emeğigeçenlere teşekkür ederek “Levent Tenis Kulübü olarak geleneksel halegetirmek istediğimiz bu turnuvayı başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluluğunuyaşıyoruz. Üyelerimize bir hafta boyunca dünyanın dört bir yanından gelen gençve başarılı tenisçilerin heyecanlı maçlarını izlettik” dedi.

 

19.08.2012 - Bülent Gürkan - www.tenisdunyasi.net

 

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...