İSTANBUL, TÜRKİYE – Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) yıldızları Agnieszka Radwanska ve Caroline Wozniacki, WTA tarafından 42’ncisi düzenlenen seçkin sezon sonu turnuvası 2012 TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul’un resmi tanıtım toplantısı için İstanbul’daydı. WTA’nın 2012’de İstanbul’da gerçekleşecek en önemli finallerinde, dünyanın teklerde en iyi sekiz oyuncusu ve çiftlerde en iyi dört takımının şampiyonluk unvanını kazanmak ve toplam 5 milyon dolar para ödülünden pay almak için verecekleri mücadeleyi izleyeceğiz.

 

İsim sponsorluğu Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve küresel ortağı BNP Paribas tarafından üstlenilen 2011 yılı şampiyonası, Rolex, Türk Hava Yolları, Sony Xperia, Oriflame gibi markalarca desteklenmiş ve üç yıl boyunca İstanbul’da gerçekleşecek olan şampiyonaların ilki olarak büyük bir başarı sağlamıştı. 87.763 izleyicisiyle son 12 yılın en yüksek salon seyircisi sayısına erişirken, televizyon ve dijital yayın izleyicileri bakımından da rekorlar kıran 2011 TEB BNP Paribas WTA İstanbul Şampiyonası, toplam 500 saatten uzun canlı yayın ile 164 ülkede, 22 uluslararası TV kanalında yayınlanarak WTA Şampiyonalarının şimdiye kadarki en yaygın yayını olarak bir ilke imza atmıştı.

 

WTA’nın başkanı ve CEO’su Stacey Allaster, “WTA olarak, harika ortaklarımız Türkiye Tenis Federasyonu, TEB, BNP Paribas ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte, 2011 Şampiyonası sırasında Türkiye’de tenis sporu adına inanılmaz sağlam bir temel attık. Bugün, 10 farklı ülkeden gelen en iyi 10 oyuncumuzla kadın sporları arasında küresel anlamda en yaygın spor olarak yerimizi aldık. Geçen sene gerçekleşen rekor katılım ve uluslararası yayın yaygınlığı WTA Şampiyonalarının konumunu birinci sınıf ve global bir spor organizasyonu olarak pekiştirmiştir. Oyuncularımız ve harika ortaklarımızla bu yılın ilerleyen tarihlerinde yeni rekorlar kırmaya can atıyoruz” dedi.

 

PTT Genel Müdürü ve TTF Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural, “Yakaladığımız başarıdan aldığımız şevkle, Türkiye Tenis Federasyonu olarak tüm yönetim kadromuzla bu sporun yaygınlaşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ülkemizde spora ve sporcuya desteğin artarak sürmesi gerektiğine inanıyor ve tenisin hak ettiği ilgiyi görmesini hedefliyoruz. Bu organizasyonla 2020 Olimpiyat adaylığımız yolunda hep birlikte önemli bir adım atmış olduk. Bu başarıların yanı sıra, turnuva geçen yıl Türkiye için ciddi bir ekonomi oluşturmuştur ve bu yılki turnuvada daha yüksek olacağına inandığımız seyirci sayısıyla bu gururu yeniden yaşayacağımıza yürekten inanıyorum. Bizi yalnız bırakmayan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Spor Toto Teşkilatı’na ve Türk halkına da buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca sponsorumuz olan TEB’in diğer kuruluşlara örnek olmasını diliyorum” diye açıklama yaptı.

TTF Başkanı Ayda Uluç, “Bizler Türkiye Tenis Federasyonu olarak tenis dünyasının en prestijli organizasyonlarından biri olan TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul’a bu yıl da ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Dünyanın gözünü İstanbul'a çeviren bu önemli organizasyonu 2011 yılında dünyanın farklı yerlerinden 37 milyondan fazla kişi takip etti ve organizasyonumuz, WTA geçmişindeki en geniş kitleye ulaşarak tarihe geçti. Ayrıca Türk tenisinin gelişimine büyük katkı sağlayan sponsorluk desteği için TEB Genel Müdürü Varol Civil’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

TEB Genel Müdürü Varol Civil, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Tenis Federasyonu’nun değerli çabalarıyla 2011 yılında İstanbul’a kazandırılan dünyanın en önemli tenis turnuvalarından TEB BNP Paribas WTA Championship İstanbul’a bankamızın adını vermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 40 yıla yakın bir süredir tenise destek veren küresel ortağımız BNP Paribas’nın tecrübesinden faydalanarak, ülkemizde tenise ilgiyi artırmayı ve geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul 2011 ile ülkemizde tenis sporuna gösterilen ilginin artmasını sağladık, bununla birlikte Türkiye’nin uluslararası platformdaki tanıtımına katkıda bulunduk. Bu sene TEB olarak, sadece turnuvanın isim sponsoru olmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye Tenis Federasyonu’nun da ana sponsoru olarak tenis alanında daha büyük bir misyonu sahipleniyoruz. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul ile tenise ve ülkemizin tanıtımına yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Agnieszka Radwanska “Bugün burada 2012 TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul’un lansmanında bulunmaktan çok mutluyum. 2011 Şampiyonasında her akşam tek boş yerin olmadığı bir kalabalığın karşısında oynamak hiçbir zaman unutamayacağım inanılmaz bir duyguydu. Bu sonbaharda geri gelme fırsatını yakalamayı iple çekiyorum ve Türkiye’deki tenisseverlere muhteşem bir tenis haftası daha yaşatmayı umuyorum” dedi.

 

Caroline Wozniacki ise “İstanbul dünyanın en hızlı gelişen şehirlerinden biri. Buraya geri gelip Türkiye’nin coşkulu tenisseverlerine sporumuzun en iyi örneklerini sergilemek için sabırsızlanıyorum” dedi ve devam etti: “Bugün burada olmak sezon sonuna kadar daha çok çalışmam ve 2012 TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul’a katılma hakkı kazanmam için bana ilham ve motivasyon kaynağı oldu.”

 

2012 TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul biletlerine ve organizasyonla ilgili bilgilendirmelere bugün itibariyle www.biletix.com internet sitesinden veya Biletix satış noktalarından ulaşılabilir.

 

İLETİŞİM:

Mary Jane Orman, WTA, +44.7881.623486, Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Feray Akşit Güney, TEB, +90.216.635.6487, Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Elodie Verbeke, BNP Paribas global sponsorship, +33632300396, Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

 

BNP Paribas hakkında:

BNP Paribas (www.bnpparibas.com) dünyanın en güçlü bankalarından biridir.* Grup, 160 bin kadarı Avrupa'da bulunan 200 bini aşkın çalışanıyla 80'den fazla ülkede varlık göstermektedir. Üç temel faaliyet konusunda üst sıralarda yer almaktadır: Bireysel Bankacılık, Yatırım Çözümleri. Kurumsal Yatırım Bankacılığı. Avrupa dahilinde dört iç pazarı bulunmaktadır (Belçika, Fransa, İtalya ve Lüksemburg) ve BNP Paribas Bireysel Finansman, tüketici kredilerinde lider konumdadır. Entegre perakende bankacılık modelini Avrupa-Akdeniz bölgesine yayan BNP Paribas, Amerika Birleşik Devletleri’nin batı yakasında da geniş bir bankacılık ağına sahiptir. Kurumsal Yatırım Bankacılığı ve Yatırım Çözümleri alanlarındaki faaliyetlerinde Avrupa'da en üst sıralarda yer almakta, Güney ve Kuzey Amerika'da güçlü bir varlık göstermekte, Asya'da ise sağlam ve hızla büyüyen bir yapılanmayla ilerleme kaydetmektedir.

*Standard & Poor's notu: AA. Yani, 22 notlu sıralamada 3. sırada.

 

TEB hakkında:

Türk bankacılık sektörünün saygın ve ayrıcalıklı bir finans kurumu olan Türk Ekonomi Bankası (TEB), bankacılık faaliyetlerine 1927 yılında başlamıştır. Kurulduğu yıldan bu yana genişlettiği şube ağı, ürün ve hizmet çeşitliliğiyle yatırım, leasing, faktoring,portföy yönetimi gibi finans sektörünün çeşitli alanlarındaki aracılık faaliyetlerini sürdürmektedir. Şubat 2000’de halka açılan TEB’e Şubat 2005 tarihinde dünyanın en önemli 10 bankasından biri ve Euro bölgesinin en büyük bankası olan BNP Paribas ortak olmuştur. TEB, BNP Paribas ile gerçekleştirilen ortaklığın ardından, kurumsal, ticari ve bireysel bankacılık alanlarındaki uzmanlığını işletme bankacılığı ve KOBİ bankacılığı alanlarına da taşımaktadır. Bugün TEB, 40,5 milyar TL değerindeki konsolide aktif büyüklüğü ve 9 binden fazla çalışanıyla Türk finans sektörünün büyük oyuncularından biridir.

 

BNP Paribas ve tenis:

1973 yılından beri tenis sporuna katkıda bulunan BNP Paribas, hem yerel hem de uluslararası düzeyde bu sporu bilfiil desteklemekte, profesyonel organizasyonlarda olduğu kadar okullarda ve kulüplerde de teşvik etmektedir. Zaman içerisinde dünya tenisinin bir numaralı sponsoru haline gelmiştir: 1973 yılından bu yana desteklediği Roland Garros turnuvasının yanı sıra, 1986 yılından beri BNP Paribas Masters adıyla anılan beş ATP Masters 1000 organizasyonunun sponsorluğunu yapmıştır. 2005'ten beri Monte Carlo Masters, 2006'dan beri Roma'daki Internazionali BNL d'Italia, 2009'dan beri Indian Wells'deki BNP Paribas Open ve 2010'dan beri de Şanghay Masters organizasyonlarının sponsorluğunu üstlenmektedir. Aynı zamanda 2001 yılından beri Davis Cup by BNP Paribas ve 2005 yılından beri de Fed Cup by BNP Paribas organizasyonlarının ana sponsorluğunu yürütmektedir. Aktif katılımla desteklediği diğer uluslararası müsabakalar arasında Kaliforniya’da Bank of the West Classic, Kazablanka'da The Grand Prix Hassan II, Marsilya'da Open 13 ve New York'ta BNP Paribas Showdown bulunmaktadır. BNP Paribas, ‘BNP Paribas World Team Cup’ gibi Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis organizasyonlarının da resmi ortağıdır. Dünya çapında yirmiyi aşkın milli tenis federasyonu, 2000 kulüp ve 550 amatör turnuvanın yanı sıra okullara ve sosyal programlara verdiği destekle tenisin tanıtılarak geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmaktadır. BNP Paribas’nın sosyal değerlere verdiği önem çeşitli projelerde üstlendiği sponsorluk rolüyle öne çıkmaktadır. Fransa'da Yannick Noah'nın ‘Fête le Mur Derneği ve Tenis Téléthon, İsviçre'deki Oberer Tenis Kampı ve ABD’deki BNP Paribas Taste of Tennis bunlardan bazılarıdır. Yaratıcı spor sponsorluğu politikası kapsamında BNP Paribas, içeriği tamamen tenisle ilgili haberlere ayrılan www.wearetennis.com sitesini hazırlamaktadır. Grubun yeni sponsorluk sloganı “We are tennis” (“Tenis biziz”) BNP Paribas'nın tenisi her seviyede ve herkes için desteklediği gerçeğini vurgulamaktadır.

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...