Bu hafta önemli turnuva orhanizasyonları var ama önce geçen haftanın güzel sonuçlarına bakalım.
Geçen haftanın en güzel haberi Mısır'da 10,000 USD ödüllü ITF Şarm El Şeyh turnuvasında BAŞAK ERAYDIN ve MELİS SEZER'den geldi. İki başarılı sporcumuz önce çiftlerde final oynadılar ve 2. Oldular, ardından da teklerde bir Türk finaline imza attılar. Çok çekişmeli 3 setlik maçın galibi MELİS SEZER oldu. Haftayı 4 kupa ile kapatan BAŞAK ve MELİS bu hafta da aynı şehirde turnuva oynuyor ve geçen hafta olduğu gibi 1 ve 2 no.lu seribaşı olarak finale yürüyecekler. Bu hafta BAŞAK ERAYDIN 292 ve MELİS SEZER 370.sırada yer alıyor.
 
TED kortlarında oynanan ITF JR G4 NAZMİ BARİ KUPASI çiftlerde ARDA ÜZÜMCÜ ve GÖKBERK ERGENEMAN'ın şampiyonluğu ile tamamlandı. Teklerde ise 3.turdan sonra sporcumuz kalmadı.
 
Bu hafta oldukça önemli organizasyonlarda Türk sporcuları mücadele ediyor.
Öncelikle DAVIS CUP takımımız SAN MARINO'da (coğrafyadan kopya ile geçen arkadaşa not aşağıda) Grup III maçlarına çıkıyor. 22-25 Mayıs tarihlerinde grup maçlarını oynayacak takımımız ANIL YÜKSEL, CEM İLKEL, DURUKAN DURMUŞ ve EFE YURTAÇAN tertibinde. Yedek sporcumuz ALTUĞ ÇELİKBİLEK ve takım kaptanımız ALAADDİN KARAGÖZ. Oldukça genç bir takım ile mücadele ediyoruz. Neden böyle seçildi, hangi kriterler kullanıldı gibi soruların cevapları geçen perşembe Sports TV ekranında CENTER COURT programında konuşuldu. Bu saatten sonra tek yapmamız gereken bu çocuklara destek olmak ve ellerinden gelen en iyi sonucu almalarını beklemek.
 
Bu hafta ROLAND GARROS elemeleri oynanacak ve sporcularımız MARSEL İLHAN ile ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY ana tablo için mücadele edecekler. MARSEL ilk turda bugün Amerikalı STEVE JOHNSON ile karşılaşırken kadınlar fikstürü henüz belli olmadı.
 
PEMRA ÖZGEN 25,000 USD ödüllü ITF Kazablanka (Fas) turnuvasında 5 no.lu seribaşı ve ilk tur rakibi Hırvat ANA KONJUH.
Grade A serisi ITF JR TROFEO BONFIGLIO turnuvası için sporcumuz İPEK SOYLU İtalya'da. İlk tur maçını Amerikalı STEFFENSEN ile yapacak 7 no.lu seribaşı İPEK çiftlerde partneri Belçikalı MERTENS ile ilk turu geçti. Bilindiği gibi ITF JR takviminde en yüksek seri turnuvalar 4 adet Grand Slam ve 5 adet A serisi organizasyonlardır.
ITF JR G4 KARADAĞ turnuvasında ARDA ÜZÜMCÜ ve GÖKBERK ERGENEMAN ana tabloda.
 
Antalya Club Alibey tesislerinde bu hafta TEB BNP PARIBAS TEKERLEKLİ SANDALYE DÜNYA TAKIM ŞAMPİYONASI oynanıyor. 28 ülkeden 52 takımın katıldığı büyük organizasyonda ülkemizi kadınlarda BÜŞRA ÜN, EBRU BULGURCU, JÜLİDE YILDIZ ve NEŞE AYDEMİR ; erkeklerde TURAN AKALIN, İSMAİL CANTÜRK, MUHARREM ÇAKMAK ve HAKAN GÜNGÖR temsil ediyor.
 
Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.
 
Mete Yaylalı  - 21 Mayıs 2013
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...