marselknciMilli tenisçi Marsel İlhan, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki ATP Challenger turnuvasında final oynayarak bu yıl üzerinde oluşan turnuva baskısını kaldırdı. 25 yaşındaki oyuncu, şampiyonluk maçında Evgeny Donskoy'a mağlup oldu.

 

 

Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleşen ATP Challenger President's Cup finalinde Marsel İlhan, Rus rakibi Evgeny Donskoy'a 6-3, 6-4'lük setlerle mağlup olarak ikincilikte kaldı. 2011 İzmir Cup'tan bu yana ilk kez Challenger seviyesinde final gören İlhan, 2 numara Karol Beck ile oynadığı yarı final maçını tamamladıktan sonra çıktığı finalde Donskoy önünde 1 saat 25 dakikada korttan yenik ayrıldı. Türk tenisçi, Donskoy'a geçen yıl Braunschweig'da da kaybetmişti.

Maça servis kırdırarak başlayan Marsel, çok iyi servis kullanan 22 numara Donskoy önünde returnlerde güçlük çekti. 3-0 geriye düştüğü ilk sette 3-3'e ulaşmayı bilen milli tenisçi, bir kez daha oyununu kaptırınca ilk seti kaybetti. Donskoy, ikinci setin başında kırdığı servisle avantajını genişletti ve oyunlarını kazanarak adını şampiyonluğa yazdırdı.

Astana'da kariyerindeki sekizinci ATP Challenger finaline çıkan Marsel İlhan, altıncı kez ikincilikte kaldı. 
tenisdunyasi.net - 29 Temmuz 2012

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...