radwanska_wimbledon_2012Dünya sıralamasında 3 numarada bulunan Agnieszka Radwanska, junior kariyerinde şampiyonluk yaşadığı Wimbledon'da büyüklerdeki ilk Grand Slam finalini buldu. Radwanska, finalde eşleştiği Serena Williams'ı yenerse WTA sıralamasında 1 numaraya da çıkacak.

 

Wimbledon'da tek kadınlar yarı finalleri oynandı. Daha önce hiç bir Grand Slam turnuvasında çeyrek finalin ötesine gidemeyen Agnieszka Radwanska, ilk finalini junior günlerinde kazandığı Wimbledon'da yakaladı. Serena Willliams ise kariyerinin 18'inci büyük turnuva finalini Viktoriya Azarenka'yı yenerek elde etti.

İlk yarı final maçında Agnieszka Radwanska, alman Angelique Kerber ile oynadı. Bu yıl kazandığı 45 maç ile WTA lideri olan Kerber, 3 numara Radwanska'ya 70 dakika dayanabildi. Karşılaşma boyunca yüksek yüzdeli ve etkin servis kullanan Polonyalı, maçı 6-3, 6-4 kazanırken yalnızca altı basit hata yaptı.

İkinci maçta ise Serena Williams, Viktoriya Azarenka'ya karşı galibiyet üstünlüğünü 8-1'e yükseltti. Serena, 6-3, 7-6'lık setlerle yendiği eski 1 numara önünde ikinci setteki break avantajını yitirse de, sette kalma oyunlarını kazanarak 8/6'lık tie-break oyunuyla noktayı koydu. Dört kez şampiyonluk yaşadığı Wimbledon'da yeniden finale çıkan Serena, 24 ace ile WTA kayıtlarında bir maçtaki en fazla ace rekoruna da ortak oldu. Mücadelede Amerikalı yıldız ilk serviste 50'de 41 puan çıkardı.

Serena Williams ve Agnieszka Radwanska arasındaki final mücadelesi Cumartesi günü öğleden sonra oynanacak. Serena Williams, şampiyon olursa Wimbledon'da beşinci, kariyerinde ise 14'üncü slam zaferine ulaşırken, aynı zamanda 1999'dan bu yana 30 yaşın üzerindeki ilk tek kadınlar Grand Slam galibi unvanına da erişecek. Radwanska ise, kazandığı taktirde tarihteki ilk Polonyalı Grand Slam tekler şampiyonu olacak. Daha önce bu ülkeden slam finali gören tek isim, 193'ların ikinci yarısında Wimbledon, Amerika Açık ve Fransa Açık'ta birer final kaybeden Jadwiga Jedrzejowska olmuştu.

06 Temmuz 2012 - www.tenisdunyasi.net

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...