Melbourne'de devam eden Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda Marsel İlhan ve Çağla Büyükakçay ana tabloya kalamadı. Marsel, Belçikalı Bemelmans'a, Çağla da Ukraynalı Tsurenko'ya mağlup oldu.

 

Sezonun ilk büyük turnuvasında eleme oynayan iki Türk tenisçisi ana tabloya kalamadı. Erkeklerde Marsel İlhan, Belçikalı Ruben Bemelmans'a, kadınlarda ise Çağla Büyükakçay, Ukraynalı Lesya Tsurenko'ya yenildi.

 

Marsel İlhan, daha önce iki kez ana tablo oynadığı Avustralya Açık'ta elemede iki tur geçti ve 128 isim arasına kalabilmek için Ruben Bemelmans ile karşılaştı. Eleme tablosunun 4 numarası olan Belçikalı tenisçi önünde ilk sette servis kırdırıp 3-1 geriye düşen Marsel, toparlanarak işi tie-break'e götürdü. Marsel, 6-3 geriden gelerek set puanı elde ettiği tie-break'i 10/8'lik skorla Bemelmans'a kaptırdı. İkinci setin başında da servis kaptıran milli raket, maçtan 7-6, 6-4'lük skorla mağlup ayrıldı.
Grand Slam deneyiminde ilk kez eleme son turuna kalan Çağla Büyükakçay ise, 1 numara Lesya Tsurenko'ya direnemedi. Klasmanda 83 numarada bulunan Ukraynalı rakete karşı 6-3, 6-1 ile yenilen Çağla, servis oyunlarında hayli etkisiz kaldı.
İki Türk tenisçinin turnuvadan çekilen olması halinde şanslı kaybeden olarak ana tabloya girme şansı bulunuyor.
tenisdunyasi.net - 12 Ocak 2013

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...