Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imzalanan protokol gereği "Yaz Kuran Kurslarında Spor Yapıyoruz" projesinin açılışı yapıldı.

 

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor salonunda yapılan açılışa İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, camilerde eğitim veren din görevlileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Hekim Demirci, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imzalanan protokol gereği Hakkari'de de "Yaz Kuran Kurslarında Spor Yapıyoruz" projesini başlattıklarını ifade etti. Kurslar kapsamında 2 ay süreyle haftanın üç günü futbol-basketbol- voleybol-badminton-masa tenisi ve satranç branşlarında eğitimler verileceğini söyleyen Demirci, kurslar sonunda ise Hakkari'ye yeni sporcular kazandırılacağını söyledi.

 

İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani de, öğrencilerin Kur'an kursunda gerekli bütün din derslerini aldıklarını belirterek, "Aldığınız bu din eğitiminin yanında spor eğitimlerinizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır. Alacağınız din ve spor eğitimi hem gelişiminizi sağlayacak hem de topluma iyi birer birey olarak yetişmenizi sağlayacaktır. Bu sebeple kurslar kapsamında eğitim veren eğiticilere teşekkür ediyor, bütün öğrencilere başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

 

Daha sonra açılışa katılan bütün öğrencilere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce tişört dağıtılarak, projenin startı verildi.

 

Necdet Kestelli - 17 Temmuz Çarşamba

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...