kimusopenKariyerinin son turnuvasına çıkan Kim Clijsters, Amerika Açık'ta Laura Robson'a yenilerek elendi. Çiftler ve karışıkta mücadelesini sürdürecek olan tenisçinin New York'taki 22 maçlık galibiyet serisi de son buldu.

 

 

Ünlü Belçikalı tenisçi Kim Clijsters, Amerika Açık ikinci turunda Britanyalı 18 yaşındaki yetenek Laura Robson'a 7-6, 7-6 yenilerek turnuvaya veda etti. Son üç katılımında şampiyon olduğu Amerika Açık'ta açık dönemin en uzun ikinci galibiyet serisi olan 22 maçlık zincire sahip olan Clijsters, 5-2 önde olduğu ilk setin 11'inci oyununda üç set puanı kaçırırken, 7/5'lik tie-break ile bu set Robson'a gitti. 

İkinci setin başında karşılıklı olarak kırılan servislerle devam eden mücadele Clijsters 12'inci oyunda iki maç puanını karşıladı. Robson, forehand'inde bulduğu sayılarla bu tie-break'te de ayakta kaldı. 7/5'lik sonuçla kazandığı oyun, Clijsters'ı elerken, kendisini de ilk kez bir büyük turnuvada üçüncü tura yükseltti.

Kim Clijsters, Amerika Açık 2012'deki mücadelesini çiftlerde Kirsten Flipkens, karışıkta ise Bob Bryan ile birlikte sürdürecek.

Robson'ın rakibi, Casey Dellacqua'yı 6-4'lük iki setle geçen Li Na olurken, Çinli raket ikinci sette 0-4'ten geri geldi. 5 numaralı seribaşı Petra Kvitova, Fransız Alize Cornet'yi 6-4, 6-3, 3 numara Maria Şarapova ise Lourdes Dominguez Lino'yu 6-0, 6-1 yendi. Son şampiyon Sam Stosur Edina Gallovits-Hall önünde 6-3 ve 6-0 ile gülerken, 1 numara Viktoriya Azarenka, günün ilk maçında Kirsten Flipkens'i 6-2, 6-2 ile geçip üçüncü tur gördü.

Erkeklerde gün geri dönüşçülerin günüydü. 8 numara Janko Tipsarevic, Fransız Guillaume Rufin karşısında 4-6, 3-6, 6-2, 6-3 ve 6-2 ile kazanırken, turnuvanın eski junior şampiyonu Lükemburglu Gilles Müller de Mikhail Youzhny önünde büyük bir oyun çıkardı. İki set geriye düşen Müller, 4 saat 23 dakikalık karşılaşmayı 2-6, 3-6, 7-5, 7-6, 7-6 ile kazanırken, son tie-break'te maç puanı da çevirdi. Müller, ikinci turda Lleyton Hewitt ile eşleşti.

Ernests Gulbis, Tommy Haas önünde benzer bir geri dönüş sergileyip beş sette kazanırken, tek erkeklerin en yüksek sıralamaya sahip Amerikalısı John Isner, Xavier Malisse'i 6-3, 7-6, 5-7, 7-6 ile yendi.

Akşam seansında korta çıkan Andy Murray, Hırvat Ivan Dodig'i 6-2, 6-1, 6-3 ile geçip üçüncü tura kalmayı bildi. Murray, altı kez servis kırdığı maçta 1 saat 50 dakika kaldı.
tenisdunyasi.net

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...