Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleşecek olan 100 bin Dolar’lık turnuvadaki ilk maçında Gürcü Anna Kalashnikova ile kozlarını paylaşacak.
 Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, bu hafta Kazakistan’ın başkenti Astana’daki 100 bin Dolar para ödüllü ITF turnuvasında raket sallayacak.
 
Bu yıl Kazakistan’daki üçüncü turnuvasını oynayacak olan Çağla’nın ilk turdaki rakibi ise Gürcü Anna Kalashnikova oldu. 2010 yılının Temmuz ayında 156 numaraya kadar yükselen 21 yaşındaki Kalashnikova, şu anda sıralamanın 684. basamağında yer alıyor.


Oynadığı Grand Slam ve WTA turnuvaları elemelerinden sonra 2012 sezonundaki en prestijli turnuvasına çıkacak olan Çağla, Astana’daki ilk sınavını yarın verecek. Organizasyonun ilk iki seribaşı ismi ise sırasıyla Fransız Stephanie Foretz Gacon ve ev sahibi Sesil Karatantcheva.


Sert zemin turnuvasının çiftler kategorisinde de boy gösterecek olan Çağla, Belaruslu Lidziya Marazova ile ortaklık kurarken, ilk maçını Sloven Tadeja Majeric/Bulgar Aleksandrina Naydenova ikilisi önünde yine yarın yapacak.

 

Bülent Gürkan - 23 Temmuz 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...