ITF Kadınlar Turu kapsamındaki 10 bin dolar toplam ödüllü profesyonel tenis turnuvası Matriks Levent Cup'ta çeyrek finalistler belli oldu. Teklerdeki son Türk tenisçiler maçlarını kaybetmekten kurtulamadı.

 

ITF Kadınlar Turu kapsamında düzenlenen ve her yıl daha çok ilgi toplayan Levent Cup, bu yıl Matriks Levent Cup adıyla yine İstanbul Levent Tenis Kulübü Derneği kortlarında oynanıyor. Ana sponsorluğunu bilişim firması Matriks’in üstlendiği turnuvanın diğer sponsorluklarını Acıbadem Hastaneleri ve Erikli Su paylaşırken ikinci tur eşleşmeleri de zevkli maçlara sahne oldu.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen turnuvada oyunuyla göz dolduran Club İstanbul@ Enka Tenis Akademisi’nin genç raketi İpek Soylu, ikinci  tur mücadelesinde Rumen rakibi Ana Bogdan’a başabaş giden maç sonunda 6-1, 3-6, 7-5’lik setler sonunda 2-1 yenildi ve elendi.

Bir diğer Türk oyuncu Büşra Kayrun, Hollandalı Indy De Vroome ile kozlarını paylaştı. Açılış turunda organizasyonun iki numaralı seribaşı Taylandlı Nicha Lertpitaksinchai’yi üç setlik kıyasıya mücadele neticesinde deviren De Vroome, Kültürpark Tenis Kulübü oyuncusu Büşra’ya geçit vermedi. 16 yaşındaki akranına 6-4, 6-1’lik setlerle mağlup olan Büşra, çeyrek final vizesini elde edemedi.

Adını son on altıya yazdırma başarısı gösteren üç Türk sporcudan biri olan Gülben Güldaş da günün elenen diğer ismi oldu. Japon Kanae Hisami ile karşı karşıya gelen Gülben, 7 numaralı seribaşı rakibine 6-3 6-1’lik skorla boyun eğerek turnuvaya veda etti.

1 NUMARA ÇELME YEDİ
Günün en büyük sürprizine ise WTA 339 numaradaki Japon Erika Takao’yu turnuva dışına iten vatandaşı Mari Tanaka imza attı. Üç saate yakın süren çekişmeli buluşmadan 5-7, 6-1, 6-4’lük üstünlükle ayrılan Tanaka, adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

4 numaralı seribaşı Özbek Sabina Şaripova, Hint Sowjanya Bavisetti’ye 1-6, 7-5 ve 6-4 ile yenildi. Japon Yuuki Tanaka, İspanyol Nuria Diaz’ı 3-6, 6-4 ve 6-4 ile geçerken, Hint Rishika Sunkara da Kanadalı Elisabeth Fournier’i 6-4, 6-3 ile saf dışı bıraktı.

Çiftlerde ise Başak Eraydın/Melis Sezer ikilisi, Japon Mari Tanaka/Yuki Tanaka çiftine 4-6, 6-1 ve 12/10’luk setlerle yenilerek turnuvadan elendi.

 

16 Ağustos 2012 - www.tenisdunyasi.net

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...