daviscupDavis Kupası'nda yarı final heyecanı bu hafta sonu yaşanıyor. Ev sahibi takımların galibiyet serileri ile geldiği eşleşmelerde kim gülecek?

 

tr.eurosport.com'un derlemesine göre, Davis Kupası’nda yarı finaller bu hafta sonu oynanıyor. Son yıllarda turnuvayı hegemonyasına alan İspanya ABD ile karşılaşacakken, Arjantin ile de Çek Cumhuriyeti finalist olmak adına kozlarını paylaşacak.

 

İspanya Davis Kupası tarihindeki en uzun evinde yenilmezlik serisini elinde bulunduruyor. 1999’da ilk turda Brezilya’ya yenilen İber temsilcisi, 23 eşleşmelik seri ile o gün bugündür evinde mağlubiyet yaşamadı. Son şampiyon, tıpkı 2009’da yaptığı gibi bu yıl da unvanını korumanın peşinde olacak.

 

ABD ise şaşaalı dönemlerini geride bıraktı. Zayıflayan erkek tenisi ile birlikte Davis Kupası’ndaki etkinliği de zayıflayan Yeni Dünya, 2007’de kazandığı kupadan bu yana ilk defa finale çıkabilmek adına İspanya’ya konuk oluyor.

 

İki ülke arasındaki 10 eşleşmede galibiyet sayısında 5-5 beraberlik bulunuyor. Bu karşılaşmalarda ev sahibi takımlar yalnızca iki kez kaybetti.

 

Bu yıl ilk turda Kazakistan’ı 5-0 ile dağıtan İspanya, çeyrek finalde Avusturya’yı da 4-1 ile geçmişti. ABD ise ilk turda İsviçre’yi 5-0 ile geçerken, John Isner’ın Roger Federer karşısındaki galibiyeti bunda büyük rol oynuyordu. Amerikan takımı çeyrek finalde Fransa’yı 3-2 ile geçti ve son dört takım arasına kaldı.

 

İspanya’nın en büyük eksiği ise dünya dört numarası Rafael Nadal’ın sakaltığı dolayısı ile takımda yer almayacak olması. Takımların kadroları şu şekilde:

 

İspanya: David Ferrer, Nicolas Almagro, Marcel Gronallers, Marc Lopez

ABD: John Isner, Sam Querrey, Bob Bryan, Mike Bryan

 

Cuma günü açılış maçında David Ferrer ile Sam Querrey takımlarına iyi bir başlangıç sağlamak adına kozlarını paylaşacak. İkinci maç ise aynı gün Nicolas Almagro ile John Isner arasında. Cumartesi oynanacak çiftler maçında Marcel Granollers/Marc Lopez çifti ile çift erkeklerde rekorları alt üst eden Bob ve Mike Bryan kardeşler karşı karşıya gelecek.

 

Arjantin ile Çek Cumhuriyeti ise Buenos Aires’te toprak zeminde korta çıkacak. Geçen yıl yarı finalde Sırbistan’ı unvanından eden ancak finalde İspanya’ya 3-1 mağlup olarak zafere ulaşamayan Güney Amerika temsilcisi, beşinci kez final heyecanı yaşamak istiyor.

 

Ev sahibi takım toprakta kendi evinde en son yenildiğinde yıllardan 1998’di. O tarihte bunu başarabilen Slovakya’ydı. Şimdi ise Arjantin’in karşısında Çekoslovakya’nın diğer yarısı var. 2009 finalinde İspanya’ya mağlup olan Çekler toplamda ikinci finaline çıkmanın hesaplarını yapıyor.

 

İki ülkenin birbiriyle oynadığı eşleşmelerde 3-1 Çek Cumhuriyeti üstünlüğü mevcut. Son olarak 2009’da çeyrek finalde rakibini ağırlayan Çekler eşleşmeden galip ayrılmıştı.

 

Yarı final yolunda ev sahibi takım Almanya ve Hırvatistan’ı 4-1’lik skorlarla alt ederken Çek Cumhuriyeti de İtalya ve Sırbistan’ı aynı sonuçla alt etmişti.

 

Arjantin’de Juan Martin del Potro’nun el bileğindeki sakatlık büyük soru işareti. Doktorların dinlenmesini salık vermesine rağmen Amerika Açık çeyrek finalisti, ülkesini yalnız bırakmak istemedi. Kadrolar şöyle:

 

Arjantin: Juan Martin del Potro, Juan Monaco, Carlos Berlocq, Edouardo Schwank

Çek Cumhuriyeti: Tomas Berdych, Radek Stepanek, Lukas Rosol, Ivo Minar.

 

Cuma günü eşleşmenin açılış maçında del Potro ile Radek Stepanek karşı karşıya gelecek. İkinci maç ise Juan Monaco ile Tomas Berdych arasında. Cumartesi günü ise çiftler karşılaşması oynanacak.

 

Hürriyet - 14 Eylül 2012

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...