sharapovaolympicWimbledon'a çeyrek final öncesinde veda ederek klasman liderliğini kaptıran Maria Şarapova, madalya için favori olarak gösterildiği Londra Olimpiyatları'na etkileyici bir galibiyetle giriş yaptı.

 

Olimpiyatlar Oyunları'nın açılış töreninde Rusya'nın bayrak taşıyıcılığını yapan Maria Şarapova, ülkesinin kendisi için yaptığı bu jesti en iyi şekilde geri ödeme amacıyla yarıştığı Londra'ya farklı bir galibiyetle merhaba dedi.

 

İsrailli Shahar Peer önünde eline geçen altı servis kırma şansını da kullanmasını bilen ve maç boyunca rakibinin yalnızca iki kazanma vuruşu yapmasına izin veren dünya 3 numarası, korttan 6-2, 6-0'lık üstünlükle ayrılarak adını bir üst tura yazdırdı. Sakatlığından dolayı 2008'de Pekin'de boy gösteremeyen Şarapova'nın bir sonraki rakibi Britanyalı Laura Robson ile Çek Lucie Safarova arasındaki eşleşmenin galibi olacak.

 

Karşılaşmaların yağmurdan dolayı kesintiye uğradığı günün şu ana kadar tamamlanabilen bir diğer buluşmasında ise büyük bir sürpriz yaşandı. Sezonun üçüncü Grand Slam'i Wimbledon'da final oynama başarısına imza atarak sıralamada ikinciliğe yükselen Polonyalı Agnieszka Radwanska, Alman Julia Görges'e boyun eğerek elenmekten kurtulamadı. Kıyasıya mücadele neticesinde 7-5, 6-7, 6-4'lük galibiyetle Radwanska'ya diş geçiren Görges'in ürettiği toplam 56 kazanma vuruşunun 20'sini kaydettiği ace'ler oluşturdu.

 

tenisdunyasi.net - 30 Temmuz 2012
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...