Geçen haftanın ardından bir değerlendirme yaptıktan sonra bu haftaya bakalım….
19.Hafta Türk tenisçileri için başarılarla dolu geçti.
İlk şampiyonluk ENKA kortlarında düzenlenen ITF JR GELİBOLU KUPASI çift erkekler finalinden geldi : MERT ZİNCİRLİ ve ATA HERGÜNVARIM. Hatırlarsanız 2 hafta önce Avustralya'da aynı adı taşıyan (GALLIPOLI CUP) turnuvasında tek kızlarda İPEK SOYLU, çift kızlarda ise İPEK SOYLU – MÜGE TOPSEL şampiyon olmuştu. Böylece 2013 yılının GELİBOLU KUPALARI'na iki kıtada Türk sporcuları damga vurdu diyebiliriz
 .
İkinci güzel haber ŞARM EL ŞEYH (MISIR) ITF Kadınlar turnuvasından duyuldu : İPEK SOYLU kariyerinin ilk profesyonel tekler şampiyonluğuna ulaştı. 2012 yılında BAŞAK ERAYDIN ile birlikte ITF Kadınlar Çiftler şampiyonluğu bulunan genç sporcumuz böylece açılışı tamamladı ve diğer ünvanlar için yola çıktı.
 
MARSEL İLHAN Antalya ITF Future turnuvasında teklerde şampiyonluğa uzanırken, çiftlerde de MARSEL İLHAN – HALUK AKKOYUN takımımız aynı başarıyı gösteriyordu.
 
SULTAN GÖNEN Antalya ITF Kadınlar turnuvasında çeyrek final oynama başarısı gösterdi.
ÇAĞATAY SAMİ SÖKE Bakü'de oynanan 16 yaş TE turnuvasında şampiyon oldu.
 
Bu haftanın önemli olayları elbette öncelikle TED kortlarında oynanan ITF JR G4 serisi NAZMİ BARİ KUPASI. İlki 2006 yılında düzenlenen turnuva 2008'de BARI CUP ve 2009'da bugünkü NAZMI BARI CUP adını aldı. Türk tenis tarihinin ve elbette TED kulübünün efsane isimlerinden NAZMİ BARİ (1929 – 2008) ülkemizi Grand Slam turnuvalarında temsil etmiş bir sporcuydu. 1959 Wimbledon ve 1963 US Open listelerinde bir Türk sporcu olarak Nazmi Bari adı yazar. Türk milli takımları tarihinde de önemli bir yeri olduğunu söylemeye gerek yok tabii. 1952-1965 yılları arasında 9 kez Davis Cup oynamış bir sporcu. İşte bu büyük tenis sporcusu adına düzenlenen turnuvaya ana tabloda çok sayıda kız ve erkek sporcumuz katılıyor. Kızlarda MÜGE TOPSEL (2), EGE TOMEY (5), YAĞMUR AKDEMİR (10), BERFU CENGİZ, MELİS BAYRAKTAROĞLU, YAĞMUR AKGÜL, MİNA KARAMERCAN, SELENAY HEPER, İNCİ ÖĞÜT, BURCU TARI (Q), GÜLBEN GÜLDAŞ (Q), BAŞAK AKBAŞ (Q), EREM AKYURT (Q), DENİZ PAYKOÇ (Q), GİZEM MELİSA ATEŞ (WC), DEFNE BAŞBAKKAL (WC), ÖYKÜ BOZ (WC), HAZAL ÜNLÜGENÇ (WC), ASLI PEKDEMİR (WC), NUR GÜLŞAN BİÇEN (WC) ve ÇAĞLA BADEM (LL) ; erkeklerde MERT ADANALI (1), CEM HIZLIALP (4), ALTUĞ ÇELİKBİLEK (7), EGEHAN SERTKAYA (8), SARP AĞABİGÜN (9), ATA HERGÜNVARIM (11), GÖKBERK ERGENEMAN (14), MERT ZİNCİRLİ (16), ARDA ÜZÜMCÜ, ALP ŞENTAY, EFEKAN BÜLBÜL, YİĞİTCAN ÇÖMLEK, TAN ACAR (Q), KAAN GÖNE (Q), MERT DİNÇ (Q), MERT ALTINALEV (Q), OĞUZHAN CEYLAN (Q), SIRRI CAN KORKMAZ (Q), ÇAĞATAY SAMİ SÖKE (WC), BERK İLİESCU (WC), CAN DERMAN (WC), EGE MELİH AZKARA (WC), MEHMET BASRİ BEYAZIT (WC), OĞULCAN DENİZ (SE), SEFA SULUOĞLU (SE), EREN ŞEN (LL) ve MARK EMRE GENÇ (LL). Turnuvada ilk tur maçları bugün başlıyor.
 
Roland Garros hazırlıklarını sürdüren ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY (169) bu hafta 50,000 USD+H ödüllü ITF Kadınlar Saint-Gaudens turnuvasında ilk turda 4 no.lu seribaşı Kanadalı SHARON FICHMAN (126) ile karşılaşıyor.
 
BAŞAK ERAYDIN (284) ve MELİS SEZER (375) iki haftalık Mısır Şarm El Şeyh ITF turnuvalarının ilk ayağını oynuyorlar. BAŞAK 1 ve MELİS 2 no.lu seribaşı.
 
ITF Future Antalya turnuvasında bu hafta ana tabloda TUNA ALTUNA (1005) ve BARIŞ ERGÜDEN (1147) görünüyor. Elemede BARKIN YALÇINKALE (1579) ana tabloyu garantiledi, ANIL YÜKSEL (968) son turu oynuyor.
 
ITF Kadınlar Antalya turnuvasında ana tabloda SEDA ARANTEKİN (923) görünüyor. Eleme 1 no CEMRE ANIL da ana tabloya girmiş olabilir. WC ile kimler oynayacak bilemiyoruz. Maalesef ITF sayfasındaki bilgilerle haber bu kadar verilebiliyor.
Bu hafta Cuma günü Davis Cup takımımız San Marino'ya doğru yola çıkacak.
 
Haftanın haberleri şimdilik bu kadar. İlerleyen günlerde güncellemelerle güzel haberler vermeyi umuyorum.
 
Mete Yaylalı - 14 mayıs 2013

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...