cagladoneskMilli tenisçi Çağla Büyükakçay, bu hafta Ukrayna'nın Donetsk kentindeki 75 bin Dolar para ödüllü ITF turnuvasında mücadele veriyor. İlk maçını yarın sabah saat 10:00'da oynayacak olan Büyükakçay, bu ayın başlarında İstanbul'daki 25 binlik ITF turnuvasının yarı finalinde mağlup olduğu Ukraynalı raket Katerina Kozlova ile karşı karşıya gelecek. Geçen hafta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kariyerinin ilk WTA zaferine uzanarak klasmanda 49 numaraya çıkan Elina Svitolina ve 91 numara Vesna Dolonc, Donetsk'te sırasıyla birinci ve ikinci seribaşı isimler olarak boy gösteriyor.


Bülent Gürkan - 29 Temmuz 2013

--------------------------------------------------------

 

Ukrayna’nın Donetsk kentindeki 75 bin Dolar ödüllü uluslararası turnuvaya katılan Çağla Büyükakçay, ilk maçında ev sahibi ülkeden Katerina Kozlova’ya üç sette mağlup oldu.


Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, 75 bin Dolar ödüllü Viccourt Kupası’na ilk turda veda etti.

 

Ukrayna’nın Donetsk kentinde gerçekleşen ITF turnuvasındaki ilk maçında ev sahibi ülkeden Katerina Kozlova ile karşı karşıya gelen Büyüyakçay, büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi 4-6, 6-4, 7-5’lik setlerle yitirdi. Kozlova önünde final setinde 5-4 üstün durumdayken eline geçen bir maç puanı fırsatından faydalanamayan Çağla, rakibine Temmuz ayının başlarında İstanbul’da gerçekleşen 25 binlik turnuvanın yarı final turunda yine üç sette boyun eğmişti.

 

WTA klasmanında bu hafta 144. sırada yer alan Büyükakçay’ın bir sonraki durağı İzmir’deki 25 bin Dolar para ödüllü ITF turnuvası olacak. 23 yaşındaki milli tenisçi, bu turnuvanın ardından sezonun son Grand Slam’i Amerika Açık'ın elemeleri için New York’a gidecek.

 

Bülent Gürkan - 30 Temuuz 2013

 

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...