ITF Kadınlar Turu kapsamında düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen " Matriks Levent Cup ", İstanbul'daki Levent Tenis Kulübü kortlarında başladı.

 

Her geçen yıl daha fazla ilgi toplayan Levent Cup, bu yıl "Matriks Levent Cup" adıyla yine İstanbul'daki Levent Tenis Kulübü'nde organize ediliyor.

 

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen 10000 Dolar para ödüllü ITF turnuvası, hafta sonu oynanan eleme maçlarıyla başladı. Teklerde 32 sporcunun, çiftlerde 16 takımın ana tabloda mücadele vereceği turnuvanın ana sponsorluğunu bilişim firması Matriks üstlenirken, diğer sponsorlukları Acıbadem Hastaneleri ve Erikli Su paylaştı.


Turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra aralarında Japonya, Rusya, Bulgaristan, Belarus, Hindistan, İsveç, Avustralya’nın da bulunduğu birçok ülkeden 50’ye yakın sporcu katılıyor. Organizasyonda Türk tenisçiler de geniş katılımla raket sallıyor. Türkiye’yi Melis Sezer, Başak Eraydın, İpek Soylu, Hülya Esen, Lütfiye Esen, Seda Arantekin, Milena Zubkov, Sultan Gönen, İrem Talya Köken, Selenay Heper, Ayşenur Durmuş ve Gülben Güldaş temsil ediyor.

 

ÇEKİŞMELİ KARŞILAŞMALAR

 

Ana tablo ilk tur karşılaşmalarıyla devam edecek turnuvada 14 Ağustos Salı günkü programda teklerde saat 11.00’de 1 numaralı seribaşı Japon Erika Takao, Levent Tenis Kulübü’nün sponsorluğunu üstlendiği İrem Talya Köken ile oynayacak. Aynı saatte başlayacak diğer müsabakalarda 4 numaralı seribaşı Özbek Sabina Sharipova, Japon Remi Tezuka ile, bir diğer Japon Mari Tanaka, Rus Ekaterina Pushkareva ile, Rus Sofia Dmitrieva da Hint tenisçi Sowjanya Bavisetti ile mücadele verecek.


Çiftlerde ise öğleden sonra başlayacak ilk tur eşleşmelerinde Başak Eraydın/Melis Sezer, İsveçli Anette Munozova/Milena Zubkov ikilisine karşı oynayacak. Seda Arantekin/Sultan Gönen çifti Rumen Ana Bogdan/Bulgar Julia Stamatova ile karşılaşırken Hülya ve Lütfiye Esen kardeşler, Avustralyalı Abbie Myers/İpek Soylu çiftini devirmeye çalışacak. Günün son mücadelesi ise Türk oyuncuların çekişmesine sahne olacak ve İrem Talya Köken/Selenay Heper, Ayşenur Durmuş/Gülben Güldaş ile karşılaşacak.

 

Sert zeminde oynanan turnuvanın başhakemliğini Katarlı Ashraf Hamouda, direktörlüğünü Cihat İlkbaşaran üstlenirken çiftler finali 18 Ağustos, tekler finali de 19 Ağustos’ta oynanacak.


Turnuva kapsamında 15 Ağustos’ta saat 19.30-22.00 saatleri arasında oyuncuların da katılacağı bir parti düzenlenecek.

 

KURT: TENİSSEVERLERİ DAVET EDİYORUZ

Levent Tenis Kulübü Başkanı Ali Kurt, uluslararası düzeyde böylesi bir turnuvayı Levent Tenis Kulübü’nde düzenlemiş olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Tüm katılan sporculara başarılar dileyen başkan, çekişmeli maçları izlemek üzere tüm tenisseverleri kulübe davet ederken Türkiye Tenis Federasyonu’na da katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Kurt, gelecek yıllarda daha da kapsamlı organizasyonlar düzenlemek istediklerini ifade etti. Levent Tenis Kulübü’nün Türk tenisinde artık performans tenisiyle de anılmaya başladığını ifade eden başkan, başta ana sponsor Matriks olmak üzere Acıbadem Hastaneleri ve Erikli Su’ya turnuvaya katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

15 Ağustos 2012 - www.tenisdunyasi.net

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...