EREN ÇELİK

Fransa Açık Galibi Kuznetsova’yı Çim Korta Geçiş Endişelendiriyor

En son 2002 senesinde Amerikalı oyuncu Serena Willliams ayni sene icerisinde hem Fransa Açık hemde Wimbledon turnuvalarını kazanmıştı. Fransa Açık turnuvasını bu sene vatandaşı Dinara Safina’yı yenen rus tenisçi Svetlana Kuznetsova kazanınca bu rekorun da bu sene kırılabileceği pek sanılmıyor.

Amerika Açıktan sonra ikinci Grand Slam turnuvasını kazanan Kuznetsova Wimbledon’da çeyrek finali hiç aşamamış, bu sene için de konuştuklarına bakılırsa çok umutlu gözükmüyor. Konu hakkında Kuznetsova şöyle diyor, "Wimbledon'da keyif almaya bakıcam. Kendim üzerinde hiçbir baskı oluşturmak istemiyorum. Toprak zeminde çok iyi oynuyorum, çim zeminde iyi oynayabileceğimi biliyorum ama bunu bugüne kadar yapamadım."

Birçok diğer oyuncu gibi, Kuznetsova toprak zeminden çim zemine geçiş esnasında çok zorlanıyor. Son iki aydır vuruşlarına kayarak gelmenin, yerden vuruşları için zamanı kullanma lüksünden sonra dünyanın yeni 5 numarası çim sezonunda Wimbledon’dan evvelki hafta Eastbourne’da sadece birkaç günlük hazırlık imkanı bulabilecek. Durumu değerlendiren Kuznetsova, “Kendimi alıştırıp, ayarlanabilmek en zor şey. Bu nedenle Eastbourne’da oynamak için kendimi zorluyorum.”

Bayanlar tenisin tepesindeki sis bulutu gectigimiz final gununden sonra bile dagilmis gözükmüyor. Safina hala zirvede olsada Fransa Açık’daki final maçındaki sinir harbinden mağlüp çıktı. Ne zaman büyük çıkışını yapacağı ise hala şüphe uyandırıyor. Büyük çıkışını yapmaması için bir sebep yok, Chris Evert bile 18 Grand Slam kupasından evvel oynadığı 3 Grand Slam finalinden mağlüp ayrıldı. Rus oyuncunun fiziksel gücüne zihinsel güç eklmesi gerekiyor.

Willliams kardeşler hala bildikleri yoldan ilerliyorlar, ve görünen o ki Wimbledon’da hala bileği bükülmesi gereken oyuncular aynı kişiler.

Paul Newman

Tercüme : Eren Çelik

Eren Çelik
 
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...