venus_wimbledonWimbledon tek kadınlarda ilk tur maçına çıkan Venus Williams, ilk turda Elena Vesnina'ya kaybetmekten kurtulamadı. Kort 2'de oynanan mücadelenin ilk setini 6-0 almak için iki fırsatı kullanamayan Rus raket, bu seti 6-1 ile tamamladı. İkinci setin başında biraz hareketlenen Venus, setin sonuna doğru bir kez daha servis kırdırınca Vesnina, mücadeleden 6-1, 6-3 ile galip ayrıldı. Wimbledon kortlarında 71 maç galibiyeti bulunan Venus, turnuvaya en son 1997'de 17 yaşındayken 1. turda nokta koymuştu.

Vesnina'nın 2. turdaki rakibi 3 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska oldu. Radwanska, ilk tur maçında Slovak Magdalena Rybarikova'yı 6-3, 6-3 ile yendi.

1 numara ve 2004 Wimbledon şampiyonu Maria Şarapova, Anastasia Rodionova engelini 6-2, 6-3'lük skorla aştı. Şarapova, ikinci turda eski Wimbledon yarı finalisti Bulgar Tsvetana Pironkova ile karşılaşacak.

WTA'de bu yılın en çok maç kazanan ismi olan 8 numaralı seribaşı Angelique Kerber, Çek Lucie Hradecka'yı 6-4, 6-1 ile zorlanmadan geçerken, 5 numara Sam Stosur da Carla Suarez Navarro'ya karşı 6-1, 6-3'lük skorla galip geldi. 

İki eski 1 numarayı yüzleştiren ilk tur maçında ise son Wimbledon turnuvasını oynayan Kim Clijsters, Jelena Jankovic engelini 6-2 ve 6-4'lük sonuçla geçti. Servis karşılaşmada yüzde 51'lik başarı tutturan Clijsters, beş kez servis kırdığı maçı 81 dakikada noktaladı. Clijsters, bir sonraki turda Andrea Hlavackova ile eşleşti.

 

tenisdunyasi.net - 27 Haziran 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...