baak eraydin-mels sezerITF Kadınlar Turu kapsamında düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "matriks Levent Cup" İstanbul Levent Tenis Kulübü Derneği kortlarında yapılan ilk tur maçlarıyla devam etti.


ITF Kadınlar Turu kapsamında düzenlenen ve her yıl daha çok ilgi toplayan Levent Cup, bu yıl "matriks Levent Cup" adıyla yine İstanbul Levent Tenis Kulübü Derneği kortlarında oynanıyor. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen turnuva hafta sonu oynanan eleme maçlarıyla başlarken Salı günü oynanan birinci tur mücadeleleriyle devam etti. Ana sponsorluğunu bilişim firması Matriks'in üstlendiği turnuvanın diğer sponsorlukları Acıbadem Hastaneleri ve Erikli Su paylaşırken ilk tur zevkli maçlara sahne oldu.

 

Japonlar iyi başladı

 

Ana tablo ilk tur karşılaşmalarında 14 Ağustos Salı günü teklerde 1 numaralı seribaşıJapon Erika Takao, Levent Tenis Kulübü'nün sponsorluğunu üstlendiği İrem Talya Köken'i 6-0 6-0'lık setlerle devirdi. Bir diğer Japon Mari Tanaka da, Rus Ekaterina Pushkareva'yı 6-2 6-3'lük setlerle 2-0 yendi. 4 numaralı seribaşıÖzbek Sabina Sharipova, Japon Remi Tezuka'yı 7-6(6) 6-2 lik setlerle 2-0 mağlup ederken iki sporcu günün en uzun süren maçına imza attı. Hint tenisçi Sowjanya Bavisetti de, Rus Sofia Dmitrieva'yı 6-0 6-0 ile 2-0 yendi ve bir üst tura yükselen isim oldu.

 

Başak-Melis çifti rahat kazandı.

 

Çiftlerde ise ilk tur eşleşmelerinde korta çıkan Başak Eraydın-Melis Sezer ikilisi,İsveçli Anette Munozova-Milena Zubkov çiftini 6-1 6-2'lik setler sonucu 2-0 yenerek göz doldurdu. Bir diğer Türk ikili Seda Arantekin-Sultan Gönen çifti de Rumen Ana Bogdan-Bulgar Julia Stamatova ikilisine karşı ilk seti 4-6 kaybetmelerine karşın 7-5, 10-8'le geriden gelerek maçı 2-1 kazanmayı bildiler. Hülya ve Lütfiye Esen kardeşler de günün bir diğer başarılı ikilisi oldu. Çift, Avustralyalı Abbie Myers ile korta çıkan İpek Soylu'yu 6-3,1-6, 10-4 sonucunda 2-1 geçerek tur atladılar.

 

Teklerde Melis, İpek'le karşılaşacak

 

15 Ağustos Çarşamba günkü programda teklerde 1. turun diğer eşleşmelerinde Melis Sezer-İpek Soylu, Büşra Kayrun - Nana Miyakawa, Milena Zubkov-Gülben Güldaş,Seda Arantekin-Yuuki Tanaka, Sultan Gönen-Julia Stamatova maçları yapılacak. Sert zeminde oynanan turnuvanın başhakemliğini Katarlı Ashraf Hamouda, direktörlüğünü Cihat İlkbaşaran üstlenirken çiftler finali 18 Ağustos, tekler finali de 19 Ağustos'ta oynanacak. Bu arada turnuva kapsamında 15 Ağustos Çarşamba günü saat 19.30-22.00 saatleri arasında oyuncuların da katılacağı bir parti düzenlenecek. Levent Tenis Kulübü Başkanı Ali Kurt, uluslararası düzeyde böylesi bir turnuvayı Levent Tenis Kulübü'nde düzenlemiş olmaktan dolayı mutlu olduklarınıbelirtti. Tüm katılan sporculara başarılar dileyen başkan, çekişmeli maçlarıizlemek üzere tüm tenisseverleri kulübe davet etti.

 

 

14 Ağustos 2012 - Evren Özüyener

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...