Geçen hafta Ağrı’da düzenlenen 25 bin dolarlık turnuvada çeyrek final oynayan Çağla Büyükakçay, bu hafta itibariyle WTA sıralamasında 153. sıraya çıkarak kariyerinin en yüksek basamağını gördü.

 

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, dünya sıralamasında 153. sıraya çıkarak kariyer rekoru kırdı.

 

Daha önce 2011 yılında ve bu yıl 157. basamağı gören milli raket, geçen hafta Ağrı’daki 25 bin dolarlık turnuvada oynadığı çeyrek finalin ardından WTA klasmanında 153. sıraya çıktı. Çağla Büyükakçay, turnuvanın çiftler finalinde de Pemra Özgen ile birlikte final oynamayı başarmıştı.

 

Kariyer zirvesi yaptığı için mutlu olduğunu belirten Çağla Büyükakçay, bundan sonraki amacının ilk 150’ye girmek olduğunu söyledi. Başarılı tenisçi, “Aslında Ağrı’da çok daha iyi bir sonuç elde edebilirdim. Ama hiç alışık olmadığım halı zemin beni oldukça zorladı” ifadelerini kullandı.

 

Çağla Büyükakçay, bu haftayı antrenörü Can Üner ile birlikte Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi kortlarında antrenman yaparak değerlendirecek. Büyükakçay, gelecek hafta Wimbledon elemelerine katılmak üzere Londra’ya gidecek. Milli tenisçi, Wimbledon’ın ardından Akdeniz Oyunları’nda milli forma ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

 

Bülent Gürkan - 10 Haziran 2013

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...