Türkiye’nin referans tenis yayını Tenis Dünyası, 50. sayıya ulaştı. Kapağına Kasım 2006'dan bu yana çıkan tüm sayıların toplu resmine ayıran derginin, pırıl pırıl baskılı bu kilometre taşı sayısında da önemli konular var.

Derginin serüveninin özetlendiği 50. sayıda iki önemli röportaj var. Birisi, Türk tenisinin duayen isimlerinden Fed Cup kaptanı Ali Göreç; diğeri ise son yıllarda önemli bir aktör olmasına rağmen, medyada kimseye konuşmayan ve ilk kez geniş çaplı bir röportaj veren Garanti Koza CEO'su Şükrü İlkel.

Ali Göreç ile ağırlıkla İsrail'de sonuçlanan Fed Cup maçları, kadınlar tenisindeki son durum, Türkiye'de ivme kazanan profesyonel tenis ve akademiler üzerine yoğunlaşan söyleşide, ünlü antrenör okurlara çok önemli görüşler aktarıyor. Şükrü İlkel ise, Esenyurt'ta yapacakları 65 kortluk dev tesis ile yakın zamanda Avrupa'nın tenis lideri olacaklarını ve Nick Bollettieri Akademi'nin dahi kendilerini kıskanacağını iddia ediyor.

Avrupa'daki 12-18 yaş grubu takım turnuvalarının analizi ve Ali Katipoğlu'nun kaleminden Türkiye'deki ITF turnuvalarına yolu düşen önemli isimler yazısı, bu sayının araştırmaları arasında. Eurosport spikeri Emre Yazıcıol, bu sayıda "WTA yönetimi ve çığırtkan kızları" arasındaki sürtüşmeyi yazdı.

Kortlarda olay çıkaran kızgın oyuncular listesi, emekli olan tekerlekli sandalye yıldızı Esther Vergeer'in profili, Şevket F. Erbay'ın kortlara dönen Rafael Nadal için çıkardığı ideal turnuva programı, ATP-WTA raporu, Davis ve Fed Cup'tan en güzel fotoğraflar eşliğinde oynanan son seriler...Hepsi, derginin Mart sayısında okurla buluşuyor.

 

Devamı için...

 

tenisdunyasi.net

 

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...