ipek_soylu_2012ITF Kadınlar Turu kapsamında düzenlenen Matriks Levent Cup Tenis Turnuvası'nın ikinci gününde korta çıkan Türk tenisçilerden İpek Soylu, Gülben Güldaş ve Büşra Kayrun rakiplerini yenerek tur atlarken, Başak Eraydın, Sultan Gönen ve Seda Arantekin rakiplerine yenilerek elendi.

 

Günün en çekişmeli mücadelesi Club İstanbul@Enka Tenis Akademisi’nin iki genç raketi Melis Sezer ile İpek Soylu arasında oynandı. Birbirlerine ilk kez rakip olan iki tenisçinin mücadelesine İpek Soylu iki kez servis kırarak girdi ve 3-0 öne geçti. Soylu’ya dördüncü oyunda cevap veren Melis Sezer etkili servisleriyle maça ortak oldu ve 5-5’lik eşitliği yakaladı. Daha sonra İpek Soylu’nun servis attığı oyunda bir set puanından yararlanamayan Melis Sezer tie-break’e moralsiz başladı. Tie-break’in ilk dört oyunundaki eşitlikten sonra özellikle çarpraza attığı toplarla rakibini zorlayan İpek Soylu, 7-5’lik tie-break sonunda ilk seti galip bitirdi.

İkinci sete de hızlı giren ve ikinci oyunda servis kırarak 2-0 öne geçen isim 16 yaşındaki İpek Soylu oldu. Melis Sezer ard arda iki oyun alarak sete eşitlik getirse de maçın sonlarına doğru temposunu artıran İpek Soylu 6-3’lük sonuçla seti ve maçı kazanmayı başardı. İpek Soylu ikinci turda yarın Rumen Ana Bogdan ile karşılaşacak.

Turnuvaya wild card ile katılan iki Türk tenisçiden Büşra Kayrun, elemeden gelen Avustralyalı Nana Miyakawa’yı 6-4, 6-3, Gülben Güldaş da Milena Zubkov’u 6-2, 6-7 (4) ve 6-3’lük setlerle yenerek tur atlamayı başardı.

ERAYDIN’DAN SÜRPRİZ VEDA
 

Bu yıl ITF Kadınlar Turu’nda sekiz şampiyonluğu bulunan (beş tekler, üç çiftler) Başak Eraydın, şampiyonluk iddiasıyla geldiği Levent Tenis Kulübü’ndeki ilk maçında dünya sıralamasında 674. Sırada bulunan Hintli Rishika Suntara’ya 6-1, 6-2’lik sonuçlarla yenilerek elendi. Seda Arantekin ve Sultan Gönen de rakiplerine yenilerek turnuvaya veda eden diğer Türk raketler oldu.
15 Ağustos 2012 - www.tenisdunyasi.net
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...