caglaastanaKazakistan'ın başkenti Astana'daki ITF turnuvasında mücadele eden Çağla Büyükakçay, üç numaralı seribaşı ev sahibi tenisçi Yulia Putintseva'yı 7-5, 7-6 ile geçerek son sekize kaldı.

 

 

Bu sezonki en zorlu turnuvalarından birini Kazakistan'ın Astana'da oynayan Çağla Büyükakçay, çıktığı ikinci maçtan da alnının akıyla ayrılarak çeyrek finali yakaladı.
Mayıs ayında Fransa'da yaşadığı 100 binlik turnuva şampiyonluğunun yanı sıra beş zaferi daha bulunan, üç numaralı seribaşı Yulia Putintseva ile kozlarını paylaşan Çağla, ilk sette oyunlarda 5-3, puanlarda da 30-0 geriye düşmesine rağmen yılmadı. Bu noktada üst üste dört oyun birden kazanan milli tenisçi, seti 7-5 ile kazandı.
Çağla, ilk setin sonunda peş peşe kazandığı dört oyuna, ikinci setin başında üç yenisini daha ekledi ve 3-0 öne fırladı. Ancak bu kez geri dönüş sırası, 17 yaşındaki Putintseva'daydı. Ev sahibi tenisçi, durum 5-4 iken seti sonlandırmak için servislerini kullansa da tie-break'e uzayan setteki son sözü Çağla söyleyecekti. Büyük bir çekişmeye sahne olan tie-break'te eline geçen üçüncü maç puanı fırsatını değerlendirerek 8/6'ya ulaşan Türkiye'nin bir numarası Çağla, güçlü rakibini turnuva dışına itmesini bildi.
Tam 2.5 saat süren maçı her iki tenisçi de yedi çift hata ile tamamlarken, elde ettiği bu galibiyet Çağla'ya bu yılki yedinci çeyrek finalini getirdi. Oynadığı 100 bin Dolar para ödüllü turnuvalarda ilk kez adını son sekize yazdıran Çağla, yarı final yolunda Rus Ksenia Lykina ile Portekizli Maria Joao Koehler arasındaki karşılaşmanın kazananıyla yüzleşecek.
tenisdunyasi.net / Ali Katipoğlu - 25 Temmuz 2012

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...