Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, bu hafta Çin’in başkenti Pekin’da düzenlenecek olan 75 bin Dolar para ödüllü turnuvada boy gösterecek.

 

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık öncesindeki son turnuvasını bu hafta Çin'in başkenti Pekin'de oynayacak.

 

Bir önceki hafta Kazakistan'ın başşehri Astana'daki zorlu turnuvada çeyrek final oynama başarısı gösterdikten sonra antrenörü Can Üner ile birlikte Pekin'e geçen Çağla'nın ilk rakibi de netlik kazandı. Buna göre Çağla, yarın ev sahibi tenisçi Saisai Zheng ile kozlarını paylaşacak. 18 yaşındaki Zheng, klasmanın 165. sırasında bulunurken, turnuvada beş numaralı seribaşı olarak raket sallıyor.

 

Hafta başında açıklanan WTA sıralamasına göre 14 basamak birden atlayarak 186.'lığa yükselen Çağla'nın ter dökeceği 75 bin Dolar'lık turnuvada, dünya 83 numarası Fransız Stephanie Foretz Gacon ve dünya 114 numarası Tayvanlı Yung-Jan Chan gibi iddialı isimler de yer alıyor.

 

Bülent Gürkan - 31 Temmuz 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...