ipekusopen2012Wimbledon Gençler Şampiyonası'nda üçüncü tur oynayan İpek Soylu, sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta da bu derecesini tekrarladı.

 

Türk tenisinin genç yeteneği İpek Soylu, yılın son Grand Slam'i Amerika Açık'ın Gençler kategorisinde üçüncü tur oynama başarısı gösterdi.
Programı iki gün aksatan yağmur nedeniyle junior kategorisindeki tenisçilerin iki maç birden yapmak zorunda kaldığı günde ilk olarak ev sahibi rakibini yenen milli raket, çeyrek final vizesi almak için kozlarını paylaştığı Rumen rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı.
Günün ilk maçında 10 numaralı seribaşı ABD'li Chalena Scholl ile karşı karşıya gelen İpek, tam 11 çift yapmasına rağmen müsabakadan 7-5'lik çift set neticesinde galip ayrılarak adını üçüncü tura yazdıran taraf oldu. İlk sette 5-3 geriye düşmesine rağmen bir set puanı kurtararak seti alan Soylu, ikinci sette de geriden geldi.

İpek'in bir sonraki rakibi ise gençler klasmanının 29 numarası Rumen Ilka Csoregi'di. Servisini dört kez kırdırdığı 69 dakikalık mücadeleden 6-2, 6-2 ile yenik ayrılan İpek, prestijli organizasyonu çeyrek final vizesi alamadan tamamladı.
Bu sonuçla, Wimbledon'ın ardından yine bir Grand Slam'i son 16 içinde bitirerek başarılı bir turnuva geçiren İpek, İtalyan partneri Camilla Rosatello ile ortaklık kurduğu çiftlerde de çeyrek finale kadar ilerlemişti.
tenisdunyasi.net / Ali Katipoğlu - 7 Eylül 2012


Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...