djokovicusopenAmerika Açık finalinde son şampiyon Novak Djokovic'i 7-6/7-6/2-6/3-6/6-2'lik setlerle yenen Andy Murray kariyerinin ilk grand slam zaferine ulaştı. İskoç raket olimpiyat şampiyonluğundan sonra elde ettiği bu zaferle performansının zirvesinde olduğunu ispatlamış oldu.

 

Karşılaşmaya karşılıklı kırılan servislerle başlandı. Rüzgarın çok etki olduğu koşullarda iki raket de servis atmakta zorlandı ve agresif oyundan kaçındı. Kontrollü oyun nedeniyle 54 vuruşluk rallilerin yaşandığı bu setin kazananını tie-break oyunu belirledi. Uzun süren bu oyunu, altıncı set puanında 12-10 kazanan Murray setlerde öne geçti.

 

Britanyalı bu setten aldığı momentum ile ikinci sete de servis kırarak başladı. Hem de iki kez. 4-0 öne geçen Murray’ye dünya iki numarasından cevap gecikmedi. Bir anda oyunseviyesini yükselten son şampiyon, iki kez servis kırarak durumu 5-5’e getirmeyi bildi. Ancak basit hata sayısını azaltamayan Sırp raket 12. oyunda servis kırdırarak seti rakibine hediye etti.

 

Üçüncü setin son şansı olduğunu bilen Djokovic, iyi bir giriş yaptı. İlk oyunda bulduğu servis kırma puanlarını kullanamayan Nole, üçüncü oyunda elde ettiği fırsatı değerlendirdi ve Murray’nin servisini kırarak 2-1’i yakaladı. Bu avantajı yitirmeyen beş kez Grand Slam şampiyonu rüzgarın ara sıra kendini göstermesiyle bocalasa da seti bir kez daha servis kırarak kazandı ve derin bir nefes aldı.

 

Djokovic dördüncü sete servis kırarak girince Murray’nin de panik butonuna basılmış oldu. Britanyalı tenisçi, rakibinin servis oyunlarında 30’u bulsa da ötesini görmekte zorlanırken Sırp tenisçi 5-3’te rakibinin servisini kırarak seti noktaladı.

 

Karar setine iyi başlayan Murray’di. Bir önceki sette “Bacaklarım jöle gibi oldu” diyen Britanyalı tenisçi üst üste iki kez servis kırarak 3-0 öne geçti. Bir sonraki oyunda birini kaybeden üç numaralı seribaşı skorun 3-2’ye gelmesine engel olamadı.

 

Oyundan yavaş yavaş düşmeye başlayan Djokovic, bir kez daha servisini kırdırınca 5-2 öne geçen Murray maç için servis atacaktı. Rakibinin sağ arka adale sakatlığı nedeniyle aldığı molanın bitmesini bekleyen Britanyalı, harika bir servis performansı ile üç kez maç puanı yakaladı ve ikincisinde yıllardır beklediği zafere ulaştı.

 

andy murray tıpkı koçu Ivan Lendl gibi kariyerindeki beşinci Grand Slam finalinden ilk şampiyonluğunu çıkartmış oldu. Bu zafer 1936’dan bu yana erkeklerde bir Grand Slam şampiyonu çıkartamayan Büyük Britanya’nın bu kuraklığına da son vermiş oldu.

 

hurriyet.com.tr - 11 Eylül 2012

 

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...