Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, bu hafta Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’daki WTA turnuvasında ana tablo mücadelesi verecek.

 

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, WTA takviminde yer alan BMW Malezya Açık’ta ana tabloda sahne alıyor.

 

Kariyerinin en yüksek sıralaması olan 157.’liğe uzun bir aradan sonra çok yaklaşan (şu anda 159 numara) ve bu başarısı neticesinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’daki WTA turnuvasına direkt olarak ana tablodan başlama hakkı kazanan Çağla’nın ilk turdaki rakibi Japon Ayumi Morita olacak.

 

Bu yıl oynadığı maçlarda 11-4’lük bir maç kaydı yakalayan, son olarak ise ülkesinin Rusya ile yaptığı Fed Kupası eşleşmesinde Ekaterina Makarova ve Elena Vesnina’ya adeta kök söktüren Morita, klasmanın 55. basamağında yer alıyor.

 

Dünya sıralamasının 10 numarası Caroline Wozniacki’nin en büyük favori olarak boy gösterdiği sert zemin organizasyonundaki Çağla Büyükakçay ile Ayumi Morita arasındaki buluşma, açıklanacak maç programına göre yarın veya Salı günü gerçekleşecek.

 

Bülent Gürkan - 24 Şubat 2013

 

-----------------------------------------------------------------

 

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’daki WTA turnuvasında çıktığı ana tablo ilk tur maçını kaybederek elendi.

 

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, WTA takviminde yer alan BMW Malezya Açık’a açılış turunda veda etti.

 

Bu hafta açıklanan dünya sıralamasında 158.’liğe yükselerek 2011 Mayıs ayında ulaştığı kariyer yükseğine yalnızca bir basamak mesafede olan Çağla, ilk turda Kuala Lumpur’da dört numaralı seribaşı olarak boy gösteren, WTA 55 numarası Ayumi Morita ile karşı karşıya geldi.

 

Bir gün önce başlayan mücadele, ilk setinde Morita’nın 5-1’lik üstünlüğü olduğu sırada şiddetini arttıran yağmur nedeniyle kesintiye uğrarken, hava koşullarının gün boyu aynı şekilde devam etmesinden dolayı maç ertesi güne sarktı. Bugün kaldığı yerden devam eden karşılaşmayı 6-1, 6-1’lik setlerle yitiren Çağla, ilk servislerinde %35’lik düşük bir oran tutturdu.

 

2010 Haziran ayında gerçekleşen İstanbul Cup’tan bu yana ilk kez bir WTA turnuvasına ana tablodan dahil olan ancak güçlü rakibine boyun eğerek ilk turda havlu atan Çağla, iki hafta boyunca sürecek antrenmanlarının ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde bir adet 50 bin Dolar, iki adet de 25 bin Dolar para ödüllü yeşil toprak zemin turnuvası oynayacak.

 

Bülent Gürkan - 27 Şubat 2013

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...