23-28 Ekim tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul 2012 için hazırlıklar tamamlandı.

 

Kadınlar tenisinin dünyanın teklerdeki en iyi 8 oyuncusu ile çiftlerde yine dünyanın en iyi 4 takımı, toplam 4.9 milyon dolarlık ödülden pay almak için kıyasıya mücadele edecek.

 

Bu sene 23-28 Ekim tarihleri arasında İstanbul, TEB BNP Paribas WTA Championships'e 2. kez ev sahipliği yapıyor. Kadınlar tenisinde teklerde dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisi ve çiftlerde yine dünyanın en iyi 4 takımı, dünya kadın tenisi takviminin en önemli organizasyonunda kozlarını paylaşıyor. WTA'nın sene sonu şampiyonası büyük bir tenis etkinliği olmanın ötesinde İstanbul'un ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacak bir prestij kaynağı.

 

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek ve toplam 4.9 milyon dolarlık ödüle sahip turnuvaya teklerde; Maria Sharapova, Serena Williams, Victoria Azarenka, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova, Li Na, Angelique Kerber ve Sara Errani, çiftlerde ise şu ana kadar 3 takım; Sara Errani - Roberta Vinci, Lisa Raymond- Liezel Huber, Lucie Hradecka- Andrea Hlavackova yarışmaya hak kazandı. Çiftlerde yarışacak 4. ve son takım olmak için kıyasıya rekabet devam ediyor.

 

Geçtiğimiz sene İstanbul'da ilk kez düzenlenen TEB BNP Paribas WTA Championships'e beklentinin üzerinde bir talep olmuş, Sinan Erdem Spor Salonu'nda 6 günde toplam 70 bin kişi izlemişti.

 

ntvspor.net - 17 Ekim 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...