Fransa Açık'ta elde ettiği şampiyonlukla sezonun üçüncü Grand Slam'i Wimbledon'a moralli gelen Rafael Nadal, ikinci turda hüsrana uğradı. İspanyol tenisçiyi beş sette devirerek turnuvada şu ana kadarki en büyük sürprize imza atan isim, klasmanın 100 numarası Lukas Rosol'du.

rosol_nadal 

Çim zemin Grand Slam'i Wimbledon'ın şu ana kadarki en büyük sürprizi dördüncü günde yaşandı. İkinci tur karşılaşmasında Çek Lukas Rosol ile kozlarını paylaşan Rafael Nadal, klasmanın 100. basamağındaki rakibine 6-7, 6-4, 6-4, 2-6, 6-4 ile boyun eğmekten kurtulamadı.

126. yıl heyecanının yaşandığı turnuvada daha önce iki kez ipi göğüsleyen, üç kez ise ikincilik ödülü cebine koyan Nadal, her iki tenisçinin de birer kez servis kırdığı açılış setini, Rosol'un üç set puanına engel olarak büyük bir çekişmeye sahne olan 11/9'luk tie-break neticesinde kazandı. İkinci sete iyi başlayan isim Rosol oldu. Rafa'nın servisini kırarak avantajı eline geçiren 1.96'lık Çek, bu fırsatı setin sonuna kadar iyi bir şekilde kullandı ve 6-4 ile maça dengeyi getirdi.

Wimbledon'da ilk kez ana tablo oynayan Rosol, üçüncü setin başlarında bir kez daha servis kırdı. Dünya 2 numarasına bir kez dahi olsun servis kırma puanı şansı tanımayan Rosol, bir önceki setteki tarifeyi yeniden uygulayarak 6-4'ü buldu. Maçta kalabilmek için mutlaka seti kazanmak zorunda olan Nadal, dördüncü sette performansını arttırdı ve iki kez servis kırarak 6-2'ye ulaştı.

Kazandığı set ile dizginleri eline alması tahmin edilen Nadal, beklentileri boşa çıkardı ve final setine servisini kırdırarak başladı. Yakaladığı fırsatın ve yaklaştığı zaferin farkında olan Rosol, servislerini bir kademe daha arttırdığı son sette Nadal'ın eşitliği sağlamasına şans tanımadı. Baştan sona önde götürdüğü beşinci seti 6-4 ile noktalayan 26 yaşındaki Rosol, bu galibiyetle kariyerinin en büyük zaferine imza attı.

Boy gösterdiği son 25 Grand Slam'de hep ikinci turun ötesine geçen Nadal, son olarak 2005 Wimbledon'da yaşadığı talihsizliği yedi yıl sonra tekrar yaşadı. Klasman liderliği amacıyla geldiği Londra'da bu hedefinden uzak kalan Nadal, 2002 senesinde Wimbledon'a ikinci turda havlu atan Marat Safin'den beri bu kadar erken bir noktada elenen ilk 2 numara oldu.

İlk maçında Ivan Dodig'i geçtikten sonra Rafael Nadal'a da çelme takan Rosol, adını son on altıya yazdırma yolunda 27 numaralı seribaşı Alman Philipp Kohlschreiber ile yüzleşecek.

YENİ ÇOCUK İŞ BAŞINDA
Roland Garros'ta gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve büyük bir alkışı hak eden David Goffin, yükselen grafiğini Wimbledon'da sürdürüyor. İlk turda geçen yılın çeyrek finalistlerinden Bernard Tomic'i evine gönderen 22 yaşındaki Belçikalı, ABD'li Jesse Levine önünde dört sette güldü ve ev sahibi James Ward engelini zor da olsa aşan 10 numara Mardy Fish ile eşleşti. 

Büyük Britanya'nın en büyük umudu Andy Murray, tenis dünyasının en yüksek kulesi Ivo Karlovic'i 7-5, 6-7, 6-2, 7-6 ile turnuva dışına iterken, seribaşı isimlerden David Ferrer, Jo-Wilfried Tsonga, Juan Martin Del Potro, Marin Cilic, Fernando Verdasco, Kei Nişikori, Radek Stepanek ve Andy Roddick de yollarına devam etmesini bildi. 13 numara Gilles Simon ise 2002 yarı finalisti tecrübeli Xavier Malisse'e direnemedi...

 

29 Haziran 2012 - www.tenisdunyasi.net

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...