petra_kvitova_2012Şampiyonluğa aç iki raketi karşı karşıya getiren Rogers Kupası finalinde Na Li'yi üç sette deviren Petra Kvitova, büyük ödülü kapan taraf oldu.

 

Son turnuva zaferini geçen yılın Ekim ayında İstanbul'da gerçekleşen WTA Şampiyonası'nda elde eden Petra Kvitova ile yine geçen sene kazandığı Roland Garros'tan bu yana mutlu son göremeyen Na Li'yi buluşturan Rogers Kupası finalinde, rakibinin bileğini büken isim Kvitova oldu.

 

Yarı finali üç setlik galibiyetlerle aşan iki tenisçinin hafta başında etkili olan yağmurdan dolayı bir gün gecikmeli gerçekleşen finalinden 7-5, 2-6, 6-3'lük üstünlükle ayrılmasını bilen Kvitova, kariyerinin sekizinci şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

 

Çek tenisçi, bu başarısı neticesinde klasmanda bir basamak sıçrayarak 5.'liğe yerleşirken, bu sezonki üçüncü finalinde yine üzülen Çinli Li ise 9. sıraya yükseldi.

 

ÇİFTLERDE BÜYÜK SÜRPRİZ

 

Kanada'nın Montreal kentinde gerçekleşen prestijli organizasyonun çiftler kategorisine sürpriz bir ikili damga vurdu. Polonyalı Klaudia Jans-Ignacik ve Fransız partneri Kristina Mladenovic, üç numaralı favori ortaklar Nadia Petrova/Katarina Srebotnik'e 7-5, 2-6, 10/7 ile diş geçirerek zirveye çıkmayı başardı.

 

14 Ağustos 2012 - www.tenisdunyasi.net

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...