Başlık bana ait değil. TOSF (Türkiye Okul Sporları Federasyonu) web sayfasında haber böyle duyuruldu.
İSTEK KEMAL ATATÜRK LİSESİ öğrenci/sporcuları İPEK SOYLU kaptanlığında MÜGE TOPSEL, NAZ KARAGÖZ, MELİS BAYRAKTAROĞLU, CEYLİN GÜNAY ve GÜNCE GÜNAY Avustralya'da düzenlenen Dünya Liselerarası Tenis Şampiyonasında zafere ulaştılar. Finalde İngiltere'yi 6-0 mağlup eden kızlarımız bu başarıyla bir ilke imza attılar.
Dün akşam CENTER COURT programı öncesinde TOSF Başkanı Sayın AYHAN PALA ile tanıştım. Çocukların başarısından gözleri parlıyordu ve "bu başarı sizlerin sayesindedir, teşekkür ederim" dedi. Güzel bir andı. Tabii beni ismen de olsa tanıyor olması hoşuma gitmedi değil, tenisle ilgilenip tanımayan çok :)
 
Kızların bu büyük başarısı yanında erkekleri de unutmayalım. EGEHAN SERTKAYA kaptanlığında CEM HIZLIALP, ATA HERGÜNVARIM, MERT ZİNCİRLİ, MARK EMRE GENÇ ve EGE BEKGÖZ Yeni Zelanda'yı mağlup ederek turnuvayı dünya 3.sü olarak tamamladı. Bunun da önemli bir başarı olduğu bir gerçek.
 
Sporcularımızı kutlarken başarının ardındaki gerçeği de ortaya koyalım.
Takım kaptanımız İPEK SOYLU şu anda dünya JR klasmanında 16 no. Grand Slam Jr turnuvalarında başarıları olan, çok tecrübeli ve tenisimizin son yıllardaki yükselen değerlerinden biri. Takımımızın diğer sporcuları MÜGE TOPSEL, NAZ KARAGÖZ ve MELİS BAYRAKTAROĞLU yine dünya JR klasmanında isimleri olan, uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil eden başarılı gençlerimiz. Benzeri erkeklerde de görülüyor. EGEHAN SERTKAYA, CEM HIZLIALP, ATA HERGÜNVARIM ve MERT ZİNCİRLİ yine dünya JR klasmanında yer alan, uluslararası turnuvalarda ter döken emek veren sporcularımız. Hepsi uluslararası maç tecrübesine sahip sporcular. Karşılarına kimin çıktığı onlar için pek önemli değil çünkü benzer şartlarda benzer maçları çok oynuyorlar.
Bu sporculara eğitim bursu veren, ders programlarıyla antreman programlarının ayarlanmasında kolaylık gösteren bir okul bu sporcuları kadrosuna alıyor ve başarı geliyor. Böylece ortaya hem okul hem de Türkiye açısından büyük bir tanıtım fırsatında başarı geliyor. Avustralya'daki bazı yayın organlarını gördüm birinin başlığı şöyleydi : Neden bütün çocuklar Türkiye'den bahsediyor ?
Başka birşey söylemeye gerek yok.
 
Başta kızlarımız olmak üzere bütün sporcularımızı ve onlara eğitim ile sporun birlikte yürütüleceği ortamı sağlayan okulları İSTEK KEMAL ATATÜRK LİSESİ'ni tebrik ediyorum. Diğer okulların da buradan bir örnek çıkarmasını diliyorum.
Turnuva okul sporlarına ait olduğu için TÜRKİYE OKUL SPORLARI FEDERASYONU ve Başkanı Sayın AYHAN PALA'yı da kutluyorum. Dün başkan ile görüştüğümde seyahat programının gelecek hafta oynanacak ITF JR G4 GALLIPOLI CUP kapsamasının şartının bir şampiyonluk olduğunu söyledi. Fakat ekledi "ben zaten şampiyon olacaklarını biliyorum ve organizasyonu buna göre yaptık". Başkan haklı çıktı. 6 Mayıs haftası ENKA kortlarında oynanacak ITF JR G4 GALLIPOLI CUP turnuvasını ziyaret etmek istediğini de belirtti. Okul sporları federasyonunun tenisle bu kadar çok ilgilenmesi memnuniyet verici.
 
Sporcularımız haftaya Melbourne'de ITF JR G4 GALLIPOLI CUP turnuvasına katılacaklar. Kızlarda İPEK SOYLU 1, MÜGE TOPSEL 5 no.luseribaşı. Ana tabloda NAZ KARAGÖZ ve MELİS BAYRAKTAROĞLU da mücadele edecek. CEYLİN GÜNAY ve GÜNCE GÜNAY puansız olduğu için alternatif listede görünüyorlar fakat belki eleme wc kullanılabilir. Erkeklerde CEM HIZLIALP 4 no.lu seribaşı. Ana tabloda EGEHAN SERTKAYA, ATA HERGÜNVARIM ve MERT ZİNCİRLİ var. MEMRE GENÇ ve EGE BEKGÖZ puansız olduğundan alternatif listede. Benzer bir wc onlar için de gündeme gelebilir.
Tebrikler ve başarılar çocuklar…
 
Mete Yaylalı - 25 Nisan 2013

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...