Geçen haftanın gündemini ülkemizde düzenlenen 3 ATP Challenger turnuvasının ilki olan MERSİN CUP belirledi. Ana tabloda MARSEL İLHAN ile wild cardlı sporcularımız ANIL YÜKSEL, BARKIN YALÇINKALE, TUNA ALTUNA ve CEM İLKEL yer aldılar. MARSEL ikinci turda kaybederken diğer sporcularımız ilk turu geçemediler. Turnuvanın finalinde Çek JIRI VESELY rakibi Alman SIMON GREUL karşısında çok rahat bir skorla 6-1 6-1 şampiyonluğa uzandı.
Bu haftaya geldiğimizde yoğun bir program var karşımızda.
 
MARSEL İLHAN İtalya Roma'da 30,000 Euro ödüllü Challenger ana tablosunda ve ilk tur rakibi wild cardlı İtalyan POTITO STARACE.
 
ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY, BAŞAK ERAYDIN ve MELİS SEZER Özbekistan Namangan'da 25,000 USD ödüllü ITF turnuvasında ana tabloda. İlk turda MELİS ve BAŞAK karşılaşırken 2 no.lu seribaşı ÇAĞLA'nın rakibi elemeden gelecek.
PEMRA ÖZGEN Antalya'da 10,000 USD ödüllü ITF turnuvasında 2 no.lu seribaşı.
 
ALTUĞ ÇELİKBİLEK ve SARP AĞABİGÜN Bukgaristan Plovdiv'de G3 serisi ITF JR turnuvası elemelerinde. Ana tablo kızlarda EGE TOMEY ve erkeklerde MERT ADANALI.
 
ALP ŞENTAY ve MEHMET BASRİ BEYAZIT Bosna Mostar'da G4 serisi ITF JR turnuvası elemelerinde. Kızlar ana tabloda YAĞMUR AKDEMİR.
 
Bu hafta ITF JR serisinden olmasa da Junior sporcularımızın katıldığı bir organizasyon da Avustralya'da düzenleniyor. Ulluslararası Okul Sporları Federasyonu ISF tarafından düzenlenen dünya şampiyonasına Türkiye'den kızlarda ve erkeklerde İSTEK KEMAL ATATÜRK ANADOLU LİSESİ katılıyor. Takip edenler biliyordur, bu yarışmanın Türkiye elemelerinden şampiyon çıkan okul dünya şampiyonasında oynama hakkı elde ediyor. Organizasyonu da ülkemizde Okul Sporları federasyonu düzenliyor. Erkeklerde 13 ülke (İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Avustralya, Katar, Hindistan, Çin, Belçika, Yeni Zelanda, Şili, Tayvan ve Türkiye) katılırken Avustralya ve Belçika 2 takımla temsil ediliyor. Türkiye'nin grubunda Avustralya-A, Hindistan ve Yeni Zelanda bulunuyor. Kızlarda Katar dışında yine aynı ülkeler ve Singapur'dan bir okul katılıyor. Türkiye kızlarda Fransa, Yeni Zelanda ve İtalya ile aynı grupta.
Türkiye'yi temsil eden İSTEK takımı şöyle :
 
KIZLAR : İpek Soylu (Kaptan), Naz Karagöz, Melis Bayraktaroğlu, Müge Topsel, Ceylin Günay, Günce Günay.
 
ERKEKLER : Egehan Sertkaya (Kaptan), Cem Hızlıalp, Mert Zincirli, Ata Hergünvarım, Ege Bekgöz, Mark Emre Genç.
Bu konuda daha fazla bilgi isterseniz bulamazsınız ! Ne yazık ki bizim coğrafyada web sayfasından haber duyurma alışkanlığı henüz yerleşmediği için ne Okul Sporları Federasyonu ne de İstek Kemal Atatürk Anadolu Lisesi sayfasında kimler katılmış, ne zaman gitmişler, kimlerle oynuyorlar, sonuçlar nedir gibi bilgi ara ki bulasın. Bu okuduklarınızı bulabilmek için biraz araştırma yapmak zorunda kaldım. ISF sayfasına girdim, sonra da DHA bültenine baktım da buldum. Oyuncuları biliyorum ama detay öğrenemiyorsunuz. TTF sayfasında zaten yok çünkü bu organizasyon OSF'ye ait onları ilgilendirmiyor, her ne kadar temsil edenler TTF lisanslı milli sporcular olsa da. Neyse bu işlerin düzeldiğini görmeye benim ömrüm yetmez vaz geçtim dağınık kalsınlar !
Tüm sporcularımıza başarılar…
 
Mete Yaylalı

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...