caglapkn75 bin Dolar para ödüllü Uluslararası Pekin Challenger'da ilk maçını oynayan Çağla Büyükakçay, turnuvanın 5 numaralı seribaşı ev sahibi Saisai Zheng'i 7-6, 6-2 ile geçerek yoluna devam etti.

 

İki gündür yağan yağmur nedeniyle açık kortlarda oynanması planlanan müsabakaların kapalı kortta gerçekleştiği Uluslararası Pekin Challenger'da raket sallayan Çağla Büyükakçay, ilk maçını kazanmasını bildi.

 

Klasmanın 165. basamağında yer alan ve 75 bin Dolar'lık ITF turnuvasında beş numaralı seribaşı olarak boy gösteren ev sahibi tenisçi Saisai Zheng ile karşı karşıya gelen Çağla, yaklaşık 1,5 saat süren ilk seti 7/2'lik tie-break neticesinde hanesine yazdırmayı başardı. Defansif bir oyun sergileyen rakibine karşı ikinci sette daha da atak bir performans ortaya koyan Çağla, 6-2'yi buldu ve turu geçen taraf oldu.

 

Hafta başında 186 numaraya yükselen Çağla'nın çeyrek final yolundaki rakibi ise Japon Junri Namigata olacak. Dünya sıralamasında 216.'lıkta bulunan 30 yaşındaki Namigata, turnuvanın 2010 yılındaki ayağında ipi göğüsleyerek kariyerinin en büyük başarısına imza atmıştı.

tenisdunyasi.net / Ali Katipoğlu
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...