ipek_soylu_wimbledon_2012_ilk16ENKA'nın 16 yaşındaki genç tenisçisi İpek Soylu, ilk kez katıldığı Wimbledon junior'da üçüncü tura çıktı. Soylu, Ellen Allgurin önünde ilk setin ortasında yağan yağmur yüzünden yarım kalan maçı tamamladı ve iki sette kazanarak adını 3. tura yazdırdı. İki saat sonra çıktığı üçüncü tur maçında ise Alman Antonia Lottner'e kaybetti.

 

Türkiye'nin Wimbledon junior ana tabloda oynayan ilk tenisçisi unvanına sahip İpek Soylu, dünyanın en prestijli gençler turnuvasında adını son 16 arasına yazdırdı. Soylu, ilk turda Bolivyalı 15 numara Maria Deheza'yı 6-1 ve 7-5'lik setlerle yendi. Bu maçtan dört saat sonra ikinci tur için 37 numaradaki İsveçli Ellen Allgurin ile karşılaşan Soylu, servisini kırdırarak başladığı maçta 4-2 geriye düştü. Ancak önce yağmur ve sonra da karanlık nedeniyle maç Çarşamba gününe kaldı. 

Yeni güne müthiş giren İpek, 2-4'ten gelerek rakibini devirirken 'ikinci bölümde' Allgurin'e sadece iki oyun verdi. Karşılaşmayı 7-5 ve 6-1 ile bitiren İpek Soylu, böylece son 16 arasına adını yazdırdı. Maça çok atak bir tenis sergileyen İpek, 30 puan vuruşu üretirken, 18 yaşındaki Allgurin'de bu rakam 11 oldu. Soylu'nun file önündeki 15'te 13'lük puan başarısı da göz kamaştıran başka bir istatistik olarak ön plana çıktı.

ANNE, NELER YAPIYORUM BEN!
Maç sonrasında sevincini annesi Serpil Soylu ile paylaşan İpek Soylu, telefonda rüyada gibi olduğunu söyledi. Serpil Soylu, kızının kendisine "Anne, ben neler yapıyorum yaa!" dediğini ifade etti. 

2004 Amerika Açık ve 2009 Wimbledon'da çiftlerde üçüncü tur oynayan İpek Şenoğlu'ndan bu yana bir Grand Slam'in herhangi bir kategorisinde üçüncü turu gören ilk tenisçi olan İpek Soylu, Türkiye'nin tarihteki ilk çeyrek finali için Antonia Lottner ile oynadı. Klasmanda 18 numarada bulunan Roland Garros yarı finalisti Alman tenisçi karşısında 6-4, 6-1'lik setlerle mağlup oldu. Bir önceki maçında 2 numaralı seribaşı Rus Kuliçkova'yı üç set sonunda eleyen Lottner, file önündeki baskıyla başladığı maçta iki kez servis kırıp 4-1'i bulduktan sonra rahatladı. İpek, 2-5'ten geri gelip 5-4'e ulaşsa da, onuncu oyunda elde ettiği servis kırma puanıyla durumu 5-5 yapma fırsatını kullanamadı. Lottner, bu seti 6-4 bitirdikten sonra üstünlüğü ele geçirdi.

22 dakika süren ikinci setin sonu atıştıran yağmur altında tamamlanırken, İpek bu sette bir oyun kazanabildi. Lottner, durumu 3-1 yaptıktan sonra Soylu'nun servisini 40/0'dan kırınca Türk tenisçinin direncini kırdı. Son iki oyunu da alan Antonio Lottner, adını çeyrek finale yazdırdı.
tenisdunyasi.net - Ali Katipoğlu - 4 Temmuz 2012

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...