Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, başkent Ankara’da düzenlenen 50 bin Dolar para ödüllü PTT Ankara Cup’ta ikinci tura yükseldi.

 

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, yeni sezondaki ilk turnuvası olan PTT Ankara Cup’a iyi bir başlangıç yaptı.

 

Ankara Tenis Kulübü’nde bu yıl ikincisi düzenlenen 50 bin Dolar para ödüllü kapalı kort organizasyonuna sekiz numaralı seribaşı olarak katılan Çağla, açılış maçında bir diğer milli tenisçi ve aynı zamanda çiftlerdeki partneri Pemra Özgen ile kozlarını paylaştı. Son olarak ikincilik ödülüne uzandığı Cumhuriyet Kızları Turnuvası’nda üstünlük kurduğu Pemra’yı bu kez 6-3, 6-2 ile geçen Çağla, adını ikinci tura yazdıran taraf oldu.

 

Yaklaşık 1.5 aylık bir aranın ardından boy gösterdiği ilk turnuvasına galibiyetle başlayan Çağla’nın çeyrek final yolundaki rakibi ise 2012 yılında iyi işlere imza atan Başak Eraydın ile Hırvat Ana Savic arasındaki eşleşmenin kazananı olacak. Teklerdeki ikinci tur müsabakasına Çarşamba günü çıkacak olan Çağla, ortağı Pemra ile birlikte çiftler mücadelesine ise yarın start verecek.

 

Bülent Gürkan

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...