serena_williams_2012Nisan ayında artan grafiğini sonraki dönemde zirveye çıkaran Serena Williams, kariyerinde dördüncü kez WTA yılın oyuncusu ödülünü kazandı.

 

Bu sezon ikisini sakatlığından dolayı yarıda bıraktığı toplam 13 turnuvanın yedisinde zafere uzanan Serena Williams'a bir ödül de WTA tarafından geldi. ABD'li yıldız, yılın oyuncusu ödülünü kariyerinde dördüncü kez kucaklamayı başardı.

 

Çıktığı maçlarda 58-4'lük bir galibiyet oranı yakalayarak kendisinin sezonluk maç kaydı rekorunu geliştiren Serena, klasman 12 numarası olarak giriş yaptığı 2012 yılını ise 3 numara olarak tamamladı. 2002, 2008 ve 2009'dan sonra bir kez daha bu anlamlı ödüle layık görülen 31 yaşındaki tenisçi, sırasıyla Charleston, Madrid, Wimbledon, Stanford, Olimpiyat Oyunları, Amerika Açık ve İstanbul'daki WTA Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşmıştı.

 

Ayrıca ablası Venus ile birlikte çiftlerde Wimbledon'ı kazanan ve Londra Olimpiyatları'nda ülkesinin madalya hanesine bir altın daha ekleyen Serena, 36 yıllık bir geçmişe sahip WTA yılın oyuncusu ödüllerinde, bu ödülü en az üç kere alan üçüncü raket oldu. Bu alanda liderlik sekiz ödülle Steffi Graf'a ait iken, Alman efsaneyi yedi ödülle Martina Navratilova takip ediyor.

 

Uluslararası basın tarafından oylaması yapılan WTA ödülleri şu isimlere gitti:

Yılın oyuncusu: Serena Williams

Yılın en çok gelişim kaydedeni: Sara Errani

Yılın çiftler ekibi: Sara Errani & Roberta Vinci

Yılın geri dönüşçüsü: Yaroslava Şvedova

Yılın yeni geleni: Laura Robson

 

 

29.11.2012 - www.tenisdunyasi.net

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...