WTA Sezon Sonu Turnuvası'nın ikinci yarı final maçında Maria Sharapova, Victoria Azarenka'yı 6-4/6-2'lik setlerle mağlup ederek finale yükseldi.

 

Maçın ilk oyunu sıfıra karşı Azarenka’nın olurken, daha sonraki oyunlar beklenilen çekişme düzeyinde gerçekleşti. Maria Sharapova, kendi servis oyununu zorlukla kazanırken, bir sonraki oyunda bulduğu üçüncü servis kırma puanını değerlendirdi ve break avantajını elde etti. Dünya bir numarası, hemen eşitliği elde ederken, Rus raket bir sonraki oyunda tekrar servis kırmayı başardı ve bir oyun sonra skoru 4-2’ye taşıdı.

Victoria Azarenka, setin geri kalan bölümünde çabalarına rağmen servis kırma şansını bulamadı ve set, iki raketin de geri kalan servislerine tutunmalarıyla 6-4’lük Maria Sharapova üstünlüğüyle sonuçlandı.

 

Rus raket, ikinci sete de ilk setin rüzgarını fırtınaya çevirerek başladı. Rakibinin servisini kırararak sete başlayan dünya iki numarası, etkili servisleri ve Azarenka’nın basit hataları sonucu üst üste dört oyun kazandı ve iki oyunluk break avantajıyla skoru 4-0’a getirdi.

 

Azarenka bir sonraki oyunu kazanarak maça geri dönme sinyalleri verse de bir sonraki oyunda zorlamasına rağmen Sharapova’nın en üst seviyeye çektiği servislerine karşı koyamadı ve 15 dakikanın üstünde süren mücadelede Rus raket seti 5-1’e taşımayı başardı. Belaruslu rakibinin kazandığı oyunun ardından servis attığı son oyunu da rahat kazanan Sharapova, seti 6-2 alarak maçı kazanmayı başardı.

 

Maria Sharapova, yarın oynanacak finalde Serena Williams'la karşılaşacak.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Agnieszka Radwanska ile yarı finalde karşılaşan Serena Williams karşılaşmadan 6-2/6-1’lik setlerle galip ayrılarak finale yükseldi.

 

Günün ilk yarı finalinde Serena Williams ile Agnieszka Radwanska karşı karşıya geldi. Yarı finale maç kaybetmeden yükselen ABD’li tenisçi, favori olarak çıktığı maçta yorgun Radwanska önünde zorlanmadı.

 

Karşılaşmaya servis kırarak başlayan Serena, dördüncü oyunda iki çift hata yaptı ve servisini kırdırdı. 2-2’den sonra kortun her yerinde harika bir performans sergileyen dünya üç numarası rakibinin servisini iki kez daha çaldı ve arka arkaya dört oyun kazanarak ilk seti 33 dakikada hanesine yazdırdı.

 

İkinci sete de elde ettiği seriyi sürdürerek giren Williams, setin yine ilk oyununda servis kırarak avantajı erken elde etti. Beşinci oyunda bir kez daha servis kıran ABD’li tenisçi, skoru 4-1’e getirdi. Bu noktadan sonra oyundan düşen Polonyalı tenisçi maça ortak olma şansını da kaçırdı.

 

Serena Williams bu galibiyetle adını finale yazdıran ilk isim olurkenVictoria Azarenka-Maria Sharapova maçının galibi ile şampiyonluk için mücadele edecek.

 

tr.eurosport.com - 27 Ekim 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...