İzmir Tenis İhtisas Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı Avrupa 16 Yasaltı bayanlar kış kupası Çiğli Kaymakamı Dr.Mustafa Arı, Gençlik İl Müdürü Metin Kaplan, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aslan, İztik Başkanı Nevin Baykal Kur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlhan Öztürk. Cemil Çolpan, Cem Çetindoğan, Feryal Özdemir, Yeşim İzgubarlas, Hikmet Akın ve çok sayıda tenisseverin katılımı ile Cuma günü saat 10:00 açılış töreni ile başladı. Pazar günü final maçlarının ardından kupa töreni ile  sona erdi.
16 Yaş Milli Takımlar Sorumlusu İztik Başantrenörü Esat Tanık ve Ufuk Ceylan'ın antrönerliğini yaptığı Milli Takım da Ege Tomey, Melis Bayraktaroğlu, Esen Kökçe ve Hazal Ünlügenç yer aldı.
Katılan Ülkeler: Avusturya, Belarus, Estonya, Almanya, İngiltere, Polanya Ve Türkiye olmak üzere 7 ülkeden en iyi 3 oyuncu katılımıyla gerçekleşen turnuvada takımlar 2 tek 1 cift maç yaparak toplam 27 maç oynandı.
Oynanan maç sonuçlarına göre sıralama:
İngiltere, Almanya, Polanya, Belarus, Estonya, Avusturya ve Türkiye.
Bu sonuçlara göre İngiltere ve Almanya 15-17 Şubat 2013 de Çek Cumhuriyeti'n de oynanacak Final Maçlarına katılma Hakkı kazandılar.
Nevin Baykal  - 3 Şubat 2013

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...