wimbledondjokovicİki Sırp raketi karşı karşıya getiren mücadeleden galibiyetle ayrılan taraf Viktor Troicki'ye set şansı tanımayan Novak Djokovic oldu. Şampiyonluğun en büyük adaylarından Roger Federer fire vermedi.

2011 Wimbledon'da başlayan Grand Slam kazanma serisi Roland Garros finalinde Rafael Nadal tarafından bozulan Novak Djokovic, yeni bir seriye yelken açma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 

Londra'ya unvan korumaya gelen dünya 1 numarası, dördüncü turda karşı karşıya geldiği vatandaşı ve çocukluk arkadaşı Viktor Troicki önünde zorlanmadı. İlk servislerinden %81 oranında puan çıkardığı ve 31 kazanma vuruşu ürettiği müsabakayı 6-3, 6-1, 6-3 ile kazanan Nole, çeyrek finalde Richard Gasquet ile Florian Mayer arasındaki eşleşmenin galibiyle kozlarını paylaşacak.

 

Günün belirlenen tek çeyrek final eşleşmesi Roger Federer ile Mikhail Youzhny arasında gerçekleşecek. Turnuvadaki yedinci şampiyonluğunu yakalaması halinde uzun bir aradan sonra tekrar klasmanın zirvesine çıkacak olan Federer, kendi jenerasyonundan bir isim olan Xavier Malisse'i geçmesini bildi. Zaman zaman sırtındaki ağrılardan dolayı zorlanan İsviçreli raket, 2002 yarı finalisti Malisse karşısında korttan 7-6, 6-1, 4-6 ve 6-3'lük bir galibiyetle ayrıldı.

 

Son on altı turunun sürpriz buluşmalarından birinde Mikhail Youzhny'nin üstünlüğü vardı. Özbek Denis Istomin'e tam 4 saat 16 dakika süren kıyasıya mücadele neticesinde 6-3, 5-7, 6-4, 6-7, 7-5 ile diş geçiren 26 numaralı Rus tenisçi, 12. kez boy gösterdiği Wimbledon'da adını ilk kez çeyrek finale yazdırmayı başardı.

 

Tamamlanması planlanan diğer randevulardan kimisi yağmur yüzünden bir sonraki güne ertelenirken, kimisi ise aksayan program yüzünden start dahi alamadı. Andy Murray, Marin Cilic karşısında 7-5, 3-1 üstün durumdayken, Mardy Fish ile Jo-Wilfried Tsonga arasındaki maçın ilk seti 6-4 Fish lehine sonuçlandıktan sonra ikinci sette 1-1 eşitlik bulunurken, Florian Mayer-Richard Gasquet yüzleşmesinde ise Alman raket 6-3, 2-1 öndeyken müsabakalar durduruldu.

 

tenisdunyasi.net / Ali Katipoğlu - 3 temmuz 2012


Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...