Turkcell ana sponsorluğundaki Milli tenisçimiz Marsel İlhan, tüm  Davis Cup takımımızla ortak oynadıkları başarılı maçlardan sonra, yarın sabah Roland Garros – Fransa Açık elemelerine katılmak üzere antrenörü Can Uner ile birlikte Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde Paris’e uçuyor. Bu yıl da turnuvaya eleme oynayarak başlayacak olan oyuncumuzun amacı ana tabloya çıkabilmek. Eleme kuraları yarın akşam (pazartesi) çekilecek, maçlar Salı günü başlıyor.

 

Kerem Demircioğlu - M.I. Team - 15/05/2011

 

----------------------------------------------------

 

Turkcell ana sponsorluğundaki Milli tenisçimiz Marsel İlhan,  Roland Garros – Fransa Açık elemelerine katılmak üzere antrenörü Can Uner ile birlikte Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde Paris’te… Kuralar az önce çekildi (19.30) ve ilk tur rakibimiz hiç yabancı değil.  İrlandalı Conor Niland ! Hatırlayacaksınız Marsel, Niland ile daha önce 3 kere karşılaşmış ve üçünde de mağlup olmuştu. Maçımız yarın (Salı) saati henüz belli değil.

 

Kerem Demircioğlu - M.I. Team - 16/05/2011

 

----------------------------------------------------

 

Maçımız yarın (Salı) yerel saatle 10.00’da başlayacak 5. maç..

 

Kerem Demircioğlu - M.I. Team - 16/05/2011

 

----------------------------------------------------

 

Marsel,  Fransa Açık elemeleri ilk tur maçında, daha önce üç kez karşılaşıp kaybettiği belalısı J  ATP 188 no İrlandalı Connor Niland’ı bu kez toprak kortta yakalayınca 7-6(6) / 6-3 mağlup ederek bir üst tura çıktı. Marsel Matosevic – Quanna galibiyle oynayacak.

 

Kerem Demircioğlu - M.I. Team - 17/05/2011

 

----------------------------------------------------

 

İkinci turdaki rakibimiz ATP 146 no Avustralya’lı Marinko Matosevic.. Matosevic de Fransız Quanna’yı 6-4 / 6-3 mağlup ederek ikinci tura çıktı. Matosevic 26 yaşında, Bosna-Hersek asıllı, çok koşan, atletik bir tenisçi. Matoseviç, Tour’da Marsel’in iyi bir arkadaşı ve çeşitli turnuvalar öncesinde 2-3 kez antrenman yapmışlıkları var. Maçımız Perşembe günü oynanacak.

 

Kerem Demircioğlu - M.I. Team - 17/05/2011

 

----------------------------------------------------

 

Maçımız yarın (Perşembe) 10 no’lu kortta, yerel saatle 10.00’da  başlayacak 4. maç. Marsel’in tahminen TSİ 17.00’de korta girmesini bekliyoruz. Paris’te hava yarın sabah ve akşamüstü hafif yağmurlu olabilir.

 

Kerem Demircioğlu - M.I. Team - 18/05/2011

 

----------------------------------------------------

 

Marsel,  Fransa Açık elemeleri ikinci turunda da ATP 146 no Avustralya’lı Marinko Matosevic’i 6-2 / 6-3 mağlup ederek 3. tura yükseldi JMarsel’in  yarın son eleme turundaki rakibi, Fransız Gensse ile İspanyol Bautista-Agut galibi olacak.

 

Kerem Demircioğlu - M.I. Team - 19/05/2011

 

----------------------------------------------------

 

Üçüncü turdaki rakibimiz ATP 178 no Fransız, toprak kortçu Augustin Gensse. 28 yaşındaki tenisçinin bu sene toprak kortta  ilk 200 içindeki rakiplerine karşı pek çok galibiyeti var. Gensse, Roland Garros elemelerinde  ilk turda ATP 114 no Ito’yu, ikinci turda ATP 190 no Bautista’yı  mağlup ederek son tura çıktı. Bildiğiniz gibi Marsel’in ana tablo oynayamadığı tek Grand Slam, Fransa Açık. Hatırlayacaksınız  geçen sene de 3. ve  son turda maç sayısı atmamıza rağmen 3 sette kaybederek ana tabloya çıkamamıştık. Bu sene seriyi artık tamamlamak istiyoruz…

 

Kerem Demircioğlu - M.I. Team - 19/05/2011

 

----------------------------------------------------

 

Marsel İlhan, ikinci setin ilk oyununda düşüp daha sonra bacağı baldır bölgesinden şişme yapınca maçı bırakmak zorunda kaldı. Ultrason görüntüsüyle doktordan gelen ilk bilgiler 2-3 gün sonra oynayabileceği yönünde. Lucky looser (şanslı kaybeden) için eleme son turda yenilen ranking’i en iyi 6 oyuncu arasından kura çekilecek. Ana tablodan Roddick, Robredo, Ferrero ve Berankis çıktıkları için şu an 4 oyuncu LL olarak ana tabloya girecek. Kura tüm eleme maçları bittikten sonra çekilecek. Yani şu an için şansımız % 66. Ama her şeyden önce asıl önemli olan Marsel’in sağlığı. Mamafih eğer LL olursak oynayabilecekmiş gibi görünüyor şimdilik. 

 

Kerem Demircioğlu - M.I. Team - 20/05/2011

 

----------------------------------------------------

 

Marsel LL' da. Ana tabloda rakip Tomy Haas …

 

Kerem Demircioğlu - M.I. Team - 20/05/2011

 

----------------------------------------------------

 

 Turkcell anasponsorluğundaki Marsel İlhan, antrenörü Can üner ile birlikte
Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde bu kez Roland Garros'da ana tablo oynuyor.Eleme son tur maçında düşerek sakatlanan ve maçı bırakmak zorunda kalan sporcumuz LL lucky looser (şanslı kaybeden) olarak anatabloya yükseldi ve ünlü Alman (aynı zamanda Amerika Birleşik devletleri vatandaşı) tenisçi Tommy Haas ile eşleşti. Tommy (Thomas Mario) Haas, 2002 yılında ATP 2 no'ya kadar yükselmiş, Amerikan Bollettieri Tenis Akademisi'nin yıldızlaştırdığı oyuncularından biri. 2004 yılı başında ilk 100'ün dışında kalan tenisçi geri dönmeyi başararak ATP 17 olmayı başarıp, yılın en iyi geri dönüş yapan oyuncusu seçilmişti. 2007'de omzundan ve 2010 Şubat ayında kalçasından ciddi ameliyatlar geçiren Haas, yaklaşık 1,5 yıldır resmi bir turnuvada single maç oynamadı. Sadece bu yıl Nisan ayında bir double maçı yapmış. Ama tecrübeli tenisçinin toprak kortta çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiği yazılıyor. Haas "protect ranking" denilen ve her oyuncunun ATP bünyesinde sayılı hakkı olan bir sistemden yararlanarak, sıralamasını ameliyatı öncesinde dondurarak anatabloda yerini almış. Marsel'den gelen haberler ise fena değil. Bacağındaki şişlik 2 gün süren yoğun tedavi sonrasında indi. Dün çok hafif, bugünse Bogomolov ile ciddi bir antrenman yapan oyuncumuz yarınki maça hazır. Tüm ekip olarak, eğer sakatlığı nüksetmezse maçı kazanacağımıza inanıyoruz. Bu arada çok yazıldı, çizildi ama Marsel İlhan Fransa Açık'ta single'da ilk kez anatablo oynayan Türk tenisçisi oldu. Aynen Amerika Açık, Avustralya Açık ve Wimbledon'da olduğu gibi. Böylece seriyi de tamamlamış oluyoruz. Maçımızı yarın (Pazartesi) kort 17'de TSİ ile 12.00'de başlayacak ilk maç. 17 nolu kortta canlı yayın olduğunu sanmıyorum. Bu nedenle maçı yine livescore'dan takip edebileceğiz. Bu aşamadan sonra tek şey söylenebilir, onu da Fransa Açık'ın resmi diliyle yazalım: Bonne chance ! 

 

Kerem Demircioğlu - M.I. Team - 23/05/2011

 

--------------------------------------------------------

 

Marsel İlhan, Alman Tommy Haas'ı dört sette yenerek Fransa Açık'ta ikinci tura yükseldi. Başarılı raket, böylece tüm büyük turnuvalarda ana tabloda birer tur geçmiş oldu. Marsel, ikinci turda İspanyol Garcia-Lopez ile karşılaşacak...

 

23/05/2011

 

--------------------------------------------------------

 

Turkcell anasponsorluğundaki Marsel İlhan, antrenörü Can üner ile birlikte Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde Roland Garros'da ana tablo 2. tur maçına çıkıyor...

Bir yıl sonra kortlara geri dönen ve gayet iyi mücadele veren Tommy Haas'ı pazartesi günü 4 sette geçen Marsel İlhan, yarın Fransa Açık anatablo ikinci tur maçında İspanyol tenisçi Guillermo Garcia-Lopez ile oynayacak.
 
Lopez şu an ATP 33 no ve 3 ay önce 23 noya kadar yükselmiş, turnuvanın da 30 nolu seribaşı.  28 yaşındaki İspanyol sağ elini ve tek el backhand kullanıyor. İlk turda Amerikalı Robert Kendrick'i 4 sette geçen Garcia-Lopez tam bir toprak kort oyuncusu.
 
Bizzat bizim de bulunup, canlı takip ettiğimiz geçen seneki ATP Rotterdam turnuvasında Marsel elemeleri geçip anatablo ilk maçta karşılaştığı Garcia-Lopez'i 6-1 / 6-4 mağlup etmişti ama Garcia-Lopez bu turnuva öncesinde sakatlıktan yeni çıkmıştı ve hard kort da hiç hoşlandığı bir zemin değildi. Sadece 1 saat kadar süren maçta Marsel'in o maçta çok iyi oynamasının yanında Lopez'in çok fazla basit hata yaptığını ve sık sık raketini fırlattığını hatırlıyorum.
 
Bu kez durum biraz farklı. Toprak kortta ve formda olan bir Garcia-Lopez maçı bizim için gerçekten kazanılması için çok fazla savaşılması ve agresif oynanması gereken bir maç. Lopez'in  bu sene Wawrinka, Istomin, De Bakker, Devverman gibi isimlere karşı galibiyetleri var.
 
Marsel bugünü çift antrenmanla tamamladı. Bugünkü partneri ise Japon Kei Nishikori idi. Can ve Marsel akşam da bir kez daha maç taktiği hakkında konuşacaklar. 

 

4 Grandslam turnuvasında da single'da anatablo oynayıp dördünde de 2. tura yükselen tek Türk tenisçi olan Marsel'in yeni hedefi 3. tur. Bunu başarırsa kendi rekorunu geliştirmiş olacak.
 
Maçımız, pazartesi günü oynadığımız (belki de uğurlu) 17 nolu kortta yarın (Çarşamba) TSİ 12.00'de başlayacak 4. maç. Marsel'in tahminen 17.00 civarında korta girmesini bekliyoruz. Bu kortta tv yayını yok ve maçı livescore'dan takip edebileceğiz. Yine Fransa Açık'ın resmi diliyle yazalım: Bonne chance Marsel !

 

 

Kerem Demircioğlu - M.I. Team - 24/05/2011

 

--------------------------------------------------------

 

TEŞEKKÜRLER MARSEL İLHAN

Roland Garros'ta tekler ana tablo oynayan ilk Türk raket Marsel İlhan, 3 saat 58 dakika süren tarihi ikinci tur mücadelesinde İspanyol Guillermo Garcia Lopez'e 4-6, 6-1, 2-6, 6-4, 11-13'lük setlerle kaybetti. 97 dakikalık final seti tam 24 oyuna sahne oldu.

 

Türkiye'nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan, sezonun ikinci grand slam turnuvası olan Fransa Açık ikinci turunda ATP 33 numarası Guillermo Garcia Lopez'e beş set sonunda kaybederek turnuvaya veda etti. Marsel İlhan, dünya 33 numarası karşısında üstün bir oyun sergilemesine rağmen final setinin 24'ünc oyununda servisine tutunamadı ve mücadeleden 4-6, 6-1, 2-6, 6-4, 11-13'lük setlerle mağlup ayrıldı. Mücadelenin birinci seti karşılıklı servis oyunlarıyla başladı. Setin yedinci oyununda servis kıran Lopez, yakaladığı avantajı korudu ve seti 6-4 almayı başardı. İkinci sette üstün bir oyun sergileyen Marsel, 1-1 sonrası sete ağırlığını koydu ve beş oyun üst üste almayı  bildi. İkinci set 6-1'le Marsel'in üstünlüğüyle geçildi. 

 

Üçüncü sete servis atarak başlayan Lopez, ikinci oyunda servis kırarak sette 3-0'ı yakaladı. Marsel, sonraki bölümde 4-2'ye getirse de İspanyol raket aldığı iki oyunla seti 6-2 sonlandırdı. Marsel İlhan beşinci sette 3-1'i buldu. Bir sonraki oyunda Garcia-Lopez cevap verse de setin onuncu oyununu alan milli raket seti 6-4 aldı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta galibi belirleyecek final seti 97 dakika sürdü. 11 'inci oyuna kadar sette servis kırma şansı yakalanmadı. 5-5'te 0-40'ı yakalayan Marsel, bu şansı değerlendiremedi. 12-11 girilen oyunda üç maç puanı yakalayan İspanyol Lopez, sonuncusunu kullanarak seti ve maçı kazanan isim oldu.

 

TTF Basın Koor. 25-5-2011

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...