marsel_cagla_eleme_2012Sezonun son büyük turnuvasında eleme tablosu belirlendi. Dört gün sürecek mücadelede ilk maçlar 21 Ağustos Salı günü TSİ 18:00'de başlıyor. Marsel İlhan ve Çağla Büyükakçay'ın rakipleri de çekilen kurayla belli oldu.


New York'ta üst üste beşinci kez raket sallayacak olan Marsel İlhan, iki kez elemeden çıktığı bu turnuvada bir kez daha aynı başarıyı gerçekleştirmek için korta çıkacak. Klasmanda 160 numarada bulunan İlhan, ilk turda Alman Mischa Zverev ile karşılaşacak. Eski TED Open şampiyonu Zverev, 185'inci sırada yer alıyor. Marsel, maçı kazanırsa Alman Matthias Bachinger ve İspanyol Arnau Brugues-Davi galibiyle karşılaşacak.

21 yaşındaki Çağla Büyükakçay ise kadınlar eleme tablosunda ABD'den Ashley Weinhold ile kozlarını paylaşacak. Çağla'dan üç ay büyük olan Ashley Weinhold, 2007'de wild-card ile Amerika Açık ana tablosunda oynamış, ancak Anna Çakvetadze'ye yenilmişti. Teksas doğumlu Amerikalı tenisçi, 2006 ve 2011'de ise eleme tablosunda başarılı olamayarak elendi. Weinhold, bu yılki eleme turnuvasına da USTA'in sağladığı wild-card sayesinde girebildi.


Bu hafta dünya sıralamasında 183 numarada yer alan Çağla Büyükakçay, 2010'da ilk kez oynadığı Amerika Açık elemesinde Petra cetkovska'ya, geçen yıl ise ikinci maçında Lüksemburg'dan Mandy Minella'ya mağlup olmuştu. Bugüne kadar yedi kez Grand Slam elemesi oynayan Büyükakçay, bu denemelerinde ana tabloya çıkamadı.


Çağla, ilk maçını kazanması halinde İspanya'dan Lara Arruabarrena ve ABD'den Julia Boserup maçının galibiyle karşılaşacak.

 

21 Ağustos 2012 - www.tenisdunyasi.net


Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...