903175-15073922-640-360Dünyanın en iyi sekiz kadın tenisçisinin buluştuğu WTA Sezon Sonu Turnuvası, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda Agnieszka Radwanska-Petra Kvitova mücadelesiyle başladı.

Mücadeleye son şampiyon Pera Kvitova çok basit hatalarla başlarken Agnieszka Radwanska ikinci oyunda servis kırmayı başardı. Beşinci oyunda Kvitova servis kırarak sete geri dönmeyi başarsa da istikrarsız oyunu sonrasında bir kez daha servis kırdırdı. İlk set de 6-3’le Polonyalı raketin oldu.

İkinci sete de Radwanska servis kırarak başlamasına rağmen çabuk toparlanan Çek raket karşılığını hemen sonraki oyunda verdi. Ancak setin devamında iyi oyununu sürdüren Polonyalı raket Agnieszka Radwanska 6-2 ile mücadeleden galibiyetle ayrıldı.Dünyanın en iyi sekiz kadın tenisçisinin buluştuğu WTA Sezon Sonu Turnuvası, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda Agnieszka Radwanska-Petra Kvitova mücadelesiyle başladı.

Mücadeleye son şampiyon Pera Kvitova çok basit hatalarla başlarken Agnieszka Radwanska ikinci oyunda servis kırmayı başardı. Beşinci oyunda Kvitova servis kırarak sete geri dönmeyi başarsa da istikrarsız oyunu sonrasında bir kez daha servis kırdırdı. İlk set de 6-3’le Polonyalı raketin oldu.

İkinci sete de Radwanska servis kırarak başlamasına rağmen çabuk toparlanan Çek raket karşılığını hemen sonraki oyunda verdi. Ancak setin devamında iyi oyununu sürdüren Polonyalı raket Agnieszka Radwanska 6-2 ile mücadeleden galibiyetle ayrıldı.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Serena’nın servis oyunuyla başlayan karşılaşmada Amerikalı raket, ikinci oyunda rakibinin servisini kırıp avantajı ele geçirdi. Kendi servis oyununa tutunan Williams karşısında 3-0 geriye düşen Kerber, toparlanmayı başardı ve üst üste üç oyun alarak sete denge getirmeyi başardı.

Her iki raket de kendi servis oyunlarını kazanarak oyunu 5-4’e getirirken, 10. oyunda servis kırmayı başaran Serena, ilk seti 6-4 kazanmayı başardı.

İkinci sete iki taraf da servis oyununu kazanarak başladı. Serena Williams 3. oyunda rakibinin servisini kırarak avantajı eline geçirdi. Kendi servisinde de rahat bir maç çıkartan Amerikalı raket seti 6-1, karşılaşmayı da 2-0 kazandı.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dünya 7 numarası Sara Errani karşısında Rus tenisçi servis oyununu aldıktan sonra rakibinin de servisini kırıp 2-0 öne geçti. Toparlanan Errani, peşpeşe iki oyun alarak sete denge getirdi. Sharapova'nın cevabı ise geçikmedi. Önce servis oyununa tutunan Sharapova ardından bir kez daha rakibinin servisini kırarak sette 4-2'lik üstünlük sağladı. Errani servis oyununu kazanıp durumu 5-3’e getirse de Maria Sharapova rahat bir servis oyunuyla seti 6-3 kazanmayı bildi.

 

Maçın ikinci setine rakibinin servisini kırarak giren Sharapova, servis oyununu da kazanarak durumu 2-0’a taşıdı. Maçın geri kalan bölümünde rakibine sadece iki oyun kazanma şansı veren dünya iki numarası setten 6-2 galip ayrılırken mücadeleyi de 2-0 kazanmayı başardı.

 

Sinan Erdem’de günün son maçını 2-0 kazanan Maria Sharapova, Agnieszka Radwanska ile oynarken Sara Erani günü dinelenerek geçirecek.

 

tr.eurosport.com - 24 Ekim 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...